Újra fizetni kell a parkolásért: A városnak jó, az autósoknak kevésbé

2021. május 25. 17:49 | Vincze Attila

Május 25-étől újra fizetni kell a közterületi parkolásért Békéscsabán is. A járványügyi adatok javulásával az ország más városaihoz hasonlóan a békési megyeszékhelyen ismét díjköteles a parkolás. Az önkormányzat május 31-ig ad türelmi időt a nem fizető autósoknak.

A múlt heti kormányinfón jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy tavaly november után keddtől újra fizetőssé válik a közterületeken a parkolás. Az általunk megkérdezett csabaiak egy része nem örül a döntésnek, míg mások már várták, hogy visszaálljon a régi rend.

Kedden délelőtt kisebb sor alakult ki a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. parkolási üzletágának irodájánál. Többen arra vártak, hogy megújítsák a parkolóbérletüket, noha a társaság közlése szerint a sárga lakossági bérletek még két hétig érvényesek maradnak. Azok pedig, akik tavaly egész évre megvásárolták a bérletüket, idén október 31-ig díjmentesen parkolhatnak a város közterületén. Az önkormányzat május 31-ig még nem bünteti a renitens autósokat, a város költségvetésének viszont már eddig is nagy kiesést jelentett az ingyenes parkolás.

- Ez egy komoly bevételi forrás az önkormányzatnak, viszonylag jó hatásfokú, tehát több mint a fele tisztán megmarad a városnak ezekből a bevételekből, tehát ez mindenki számára előnyös. Nem beszélve arról, hogy mindenki megtapasztalhatta ebben az ingyenes időszakban, hogy Békéscsabán a fizető övezeten belül szinte lehetetlen volt megállni - fogalmazott Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A társaság arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben tehetik, akkor a parkolóbérleteket elektronikus úton vásárolják meg a vállalat honlapján.

További programok »

Itthon

Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.
2021. július 28. 19:04
FEL