Január 31-ig lehet megújítani az ingyenes parkolóbérleteket Békéscsabán

Január 31-ig még meg lehet újítani a Békéscsaba parkolási övezeteiben lakók ingyenes használatra jogosító bérletét.  Az előző évi bérlet december 31-ig volt érvényes. Az ingyenes lakossági bérlet megújításához forgalmi engedély és lakcímkártya szükséges. 

Ingyenes bérletet az igényelhet, aki a parkolóövezetben állandó lakhellyel rendelkezik és az autó forgalmi engedélyében tulajdonosként vagy üzembentartóként szerepel. Ezek megléte esetén az éves parkoló bérlet megújításakor csak az 1500 forintos adminisztrációs díjat kell megfizetni.

 

 

A parkolókat üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a lakossági  bérlet az első autóra ingyenes, a második autóra pedig 4 vagy 5 ezer forintot kell fizetni attól függően, hogy a tulajdonos kiemelt vagy a normál övezetben lakik. Kozma János hozzátette: ebben az évben már csak 2 autóra adnak ilyen bérletet, ha ennél több autó van egy háztartásban és a tulajdonos az övezetben lakik, akkor a többi gépjárműre normál havi bérletet kell venni.

 

Megosztás:

Címke: , , ,