Már a földmunkák folynak az M44-es építésénél - videóval

2017. július 6. 18:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Végeztek a lőszermentesítéssel, valamint bozótvágással, egyes szakaszokon már földmunkák folynak és idén ősszel kezdődik a próbaszakaszokon az aszfaltozás az M44-es út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszán – mondta Kiss Boglárka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Egyes szakaszokon még régészeti feltárások zajlanak, de van ahol már a töltésalapozási munkákat is elkezdték. Idén ősszel kezdődik a próbaszakaszokon az aszfaltozás tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette: ütemezetten halad az M44-es gyorsforgalmi út építése, ami azt jelenti, hogy a terveknek megfelelően a Tiszakürt-Kondoros közti szakasz 2019. harmadik negyedévére elkészülhet.

 

 

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a gyorsforgalmi útra 145 milliárd forintot szán a kormány, a tervek szerint ezt a 60 kilométeres szakaszt 2019. harmadik negyedévében adják át. Hozzátette: az új útszakasznak köszönhetően várhatóan fellendül a térség gazdasági szempontból is.

–Egy olyan minimális alapot fog jelenteni egy ilyen közlekedési infrastruktúrának a megléte, ami már lehetőséget teremt arra, hogy vállalkozók, vállalkozások érkezzenek a térségbe. Munkahelyteremtő beruházások legyenek itt, és egy picit közelebb hozza Békés megyét az ország gazdasági vérkeringéséhez - emelte ki Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője.

További programok »

FEL