Magyar tudomány ünnepe – A felsőoktatás szerepéről tanácskoztak Békéscsabán

2018. november 14. 15:53 | Kovács Andrea

A Magyar Tudományos Akadémia 15 évvel ezelőtt kezdeményezte, hogy minden év novemberében rendezzék meg a magyar tudomány ünnepét. Az országos és határon túli programsorozathoz a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kara is évek óta csatlakozik. A békéscsabai campus azonban igyekszik mindig a regionális helyzethez alakítani a tudományos tanácskozás témáját, ezért idén konferenciájuknak a "Harruckern öröksége - innováció a Dél-Alföldön" címet adták.

 

 

A felsőoktatás feladata az, hogy a tudományt őrizze, annak eredményeit átadja és sok-sok eredménnyel gyarapítsa azt – emelte ki a "Felsőoktatás innováció" című előadásában Kozma Gábor. A Gál Ferenc Főiskola rektora szerint a a felsőoktatásnak az adott társadalmi kihívásra kell válaszolnia és ezt a kultúra fejlesztésével, szellemi műhelyek kialakításával tudja elérni. A cél, hogy minél többen kapjanak olyan képzettséget, amely az állam, a munkahelyek és a közösségek elvárásainak is megfelelnek – hangsúlyozta a rektor.

Az idei tanácskozás fő témaköre a Gál Ferenc Főiskola békéscsabai campusának helyzete volt. A főiskola egyetemmé szeretne válni, ennek érdekében szükség van az átfogó szervezeti fejlesztésre. A konferencián az előadók, tanárok és hallgatók együttesen ismerkedhettek meg a különböző karok kutatási eredményeivel, valamint aktuális gazdaságpolitikai és társadalombiztonsági ismeretekről is hallhattak előadást – tájékoztatott Lipcsei Imre, a főiskola dékána. Hozzátette: a tanárok tudása naprakész, követik a pénzügyi világ változásait és fontosnak tartják, hogy ezeket az ismereteket a hallgatóknak át is adják.

 

További programok »

Itthon

FEL