Diplomaosztó ünnepséget tartottak a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán

2019. június 15. 20:11 | Kovács Andrea

Huszonnégy végzős diák vehette át diplomáját szombaton a békéscsabai főiskolán. A Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán tartott ünnepségen az intézmény új dékánja dr. Vincze Gábor, és a főiskola rektora dr. Kozma Gábor adták át az okleveleket a friss diplomásoknak.

 

 

Herczeg Tamás köszöntőjében kiemelte: Békéscsabán, 33 évvel ezelőtt, a megyeszékhelyek között tizennyolcadikként indult főiskolai oktatás. Akkor a politikának volt nagy szerepe abban, hogy Békés megyében is diplomához lehessen jutni. Most a felsőoktatási piac kihívásainak kell megfelelni ahhoz, hogy a továbbiakban is megmaradjon a felsőfokú képzés Békéscsabán. Ehhez az kell, hogy magas színvonalú oktatás, attraktív, vonzó szakok, államilag támogatott  férőhelyek , befogadó környezet legyen, valamint kell a jó marketing is, amely megmutatja, miért vonzó ez a hely, miért érdemes itt tanulni – mondta a térség országgyűlési képviselője, aki hozzátette: reméli, hogy a békéscsabai képzőhely is hozzá tud tenni, ahhoz, hogy javuljon a diplomás fiatalok aránya.

 

Fotó: Fazekas Róbert

Békéscsaba önkormányzata nevében Kiss Tibor alpolgármester gratulált a friss diplomásoknak.

– Az ember életében természetes módon zárulnak le időszakok, amelyek egyben egy újabb lehetőséget nyitnak előttünk. Búcsúzni kell, a búcsú megható és fontos, lezár egy fontos időszakot, de ezzel egyidőben tudni kell az új irány felé fordulni és meglátni a feltáruló lehetőségeket. Ilyen alkalom a diplomaosztó is, ahol jelen vannak a szülők, rokonok, tanárok, ismerősök, mindazok, akiket meghívtak erre az alkalomra, akik valamilyen módon önökhöz tartoznak, és akik számára fontos, hogy az önök élete kiegyensúlyozott és boldog legyen. Kívánom önöknek, hogy találják meg azt a munkát, amelyet szeretettel tudnak majd végezni, gondoljanak jó szívvel városunkra, a főiskolára és nem felejtsék Békéscsaba hazavár – intézte szavait a végzősökhöz Kiss Tibor alpolgármester.

 

 

A  Gál Ferenc Főiskola rektora kiemelte: intézményük két éve vette át a békéscsabai főiskolát, azóta Békés megyének újra önálló gazdasági kara van. Dr. Kozma Gábor hozzátette: a társadalom azt várta, hogy állítsák meg a felsőoktatás itteni leépülését, és ott legyenek eredményesek, ahol más nem volt az. A fenntartó egyház pedig a társadalmi sikerességen felül a kereszténység hirdetésében való helytállást is várta.  Fontos, hogy megtalálják a vidéki főiskola fejlődésének lehetőségét. A kiváló társadalmi partnerekkel való együttműködve olyan szellemi műhelyet szeretnének kialakítani, ahova érdemes készülni, ahová érdemes a továbbtanulást, a diploma megszerzésé tervezni. Békés megye olyan hely, ahol kiváló munkahelyekre várják a frissen végzetteket, ahol a munkaadók részt kívánnak venni annak a kialakításban, amitől korszerű lesz egy képzés. Így olyan korszerű tudással rendelkező diplomások végeznek, akik a gyorsan alakuló munkaerőpiaci igény szerinti felkészültséggel rendelkeznek. Ez alapvetően diplomákat jelent, de nem abban az értelemben mint eddig. A diplomán belül a képzettség is alakul, maga a tudásanyag is nagyon gyorsan változik és ehhez az oktatásnak is alkalmazkodnia kell.

 

 

Június elsejétől új dékán vezeti a békéscsabai kart, dr. Vincze Gábor személyében.  A szalagtűzés és az oklevelek átadása előtt ő köszöntötte a gazdasági karon végzett hallgatókat.

– Békéscsaba egy élhető, barátságos város, ahol nevelni és megtartani szeretnénk a diplomás munkaerőt. Itt a tanárok nagy szakmai tapasztalattal oktatnak és a csak a tanítványokon, önökön múlik mit hoznak ki tanulmányaikból a jövőben. Az alapokat megkapták, innen már csak a személyiségük és a motiváltságuk határozza meg a pályájuk ívét – hangsúlyozta dr. Vincze Gábor, majd hozzátette: a felsőoktatásban elsajátíthatták, hogyan kell jól tanulni, szelektálni. Fontos, hogy praktikusan tudják használni tudásukat a társadalmi-gazdasági életben, keressék az újabb kihívásokat és tudjanak megfelelően reagálni az új lehetőségekre - mondta útmutatásként dr. Vincze Gábor.

 

Fotó: Fazekas Róbert

A Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán 33-an tettek sikeres államvizsgát, közülük személyesen  24-en vehették át diplomájukat szombaton. Legtöbben műszaki menedzsment, pénzügy és számvitel, gazdálkodás és menedzsment felsőoktatási szakképzésen végeztek.

 

További programok »

FEL