Friss diplomások: Átvették oklevelüket a GFF gazdasági karának végzősei

2020. január 24. 16:12 | Szilágyi Viktória

Pénteken délelőtt vehették át diplomájukat a Gál Ferenc Főiskola békéscsabai, gazdasági karának végzős hallgatói az intézmény nagyelőeladójában. Az ünnepségen a kar dékánja, dr. Vincze Gábor és a főiskola rektora, dr. Kozma Gábor adták át az okleveleket.

A rendezvény kezdetén dr. Kozma Gábor köszöntötte a jelenlévőket.

– Olyan évek után vagyunk a diploma átadásakor, amelyek nemcsak a tantermi kötelezettségekről, vizsgákról, izgulásról szóltak, hanem mindarról az oktatói, nevelői hatásról, hivatali segítségről, ami ahhoz kellett, hogy ezek a diplomák megszülessenek – fogalmazott a rektor és megköszönte a közös munkát, amely a diploma megszerzéséhez vezetett.

A rektort Varga Tamás alpolgármester követte, aki Szarvas Péter pogármester és a város önkomrnyzata nevében köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester Böjte Csaba gondolatait emelte ki a végzősöknek, hogy abból hitet és erőt merítsenek az előttük álló útra.

– Feledataink vannak az életben, így érdemes tekinteni azokra a tennivalókra és problémákra, amivel az élet bennünket szembesít. Böjte atya azt mondja, mindenki előtt feladat van. A feladat jó. Isten ajándéka. A feladat által önmagadat valósítod meg, s azt látom, hogy az emberiség nagyjai, népünk nagyjai valahogy hasonlóképpen álltak a feladatokhoz. Mertek, bíztak Istenben, hittek önmagukban és nekimentek a feladatnak. Nem nyafog, nem hisztizik, nem keresi azt, hogy ezt miért nem lehet megvalósítani, elérni. Bátran szembe megy – idézte a ferences rendi szerzetest.  

Dr. Vincze Gábor hangsúlyozta, hogy a felsőfokú oktatás a minőségi munka elvégzéséhez nyújt lehetőséget. 

– Karunk életében a legnagyobb ünnep az, amikor a végzős diákjaink átvehetik diplomájukat. Erre a hatékonyan együttműködő, kiváló oktatóink adtak lehetőséget. A város jövőjét is jelenti, hogy hány felsőfokú végzettségű szakembere van, hiszen ez a gazgdasági életben is egyértelmű előrelépést jelenthet – fogalmazott a dékán, majd arra bíztatta a végzősöket, hogy higyjenek magukban, amit felvállalnak, meg tudják csinálni, legyenek nyitottak és naprakészek a tudásukban. 

 

Kép: Szilágyi Viktória

 

A végzős hallgatók nevében Farkas Klaudia Mercédesz mondott búcsúzó beszédet.

– A beszédem írásakor annyi személyes emlék, érzés kavargott bennem a főiskolai évekkel kapcsolatban, hogy azt lehetetlen lett volna ennyi idő alatt összefoglalni. Aztán rájöttem, hogy erre nincs is szükség, hiszen mindnekinek megvan a saját története – fogalmazott. – Az itt jelenlévők a legjobb tudói annak, hogy mennyi munka, fáradtság van abban, hogy ma itt állhatunk és kézbe vehetjük szorgalmunk kézzelfogható jutalmát, a diplomát – húzta alá, majd megköszönte tanáraik munkáját és főként a családok támogatását, akik biztosították a hátteret a tanulmányaikhoz. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azt kívánta a végzősöknek, hogy őrizzék meg a főiskolás évek emlékeit. A képvislő beszámolt arról, hogy tavaly az ifjúság körében végeztek kutatást a továbbtanulás kérdésében, akiknek mintegy 21 százaléka mondta azt, hogy külföldön, míg 50 százaléka azt, hogy Magyarországon szeretne továbbtanulni. Hozzátette: reméli, hogy a fiatalok Békés megyében is megtalálják számításaikat, illetve önbizalommal, derűvel és a jövőbe vetett optimizmussal kezdik életüket a munka világában.

Az ünnepségen a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda gyerekkórusa adta elő "Az iskolatáska", "Az álmod úgy valósul meg" és a "Jut még eszedbe kedvesem a boldog ifjúság..." című dalokat. 

Az oklevelek átvételét követően a végzett hallgatók esküt tettek arra, hogy az országhoz mindig hűek maradnak és megőrzik a főiskola jó hírét, valamint munkájukat mindig a legjobb tudásuk szerint látják el.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

A peca köszöni, él és virul

A héten és a jövő héten 20-20 fővel, ezerrel „akaszt” a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban formálisan „tanyázó” Horgász tábor. Formálisan, hiszen a csodaszép intézménytől körülbelül 100 méterre ott fut az Élővíz-csatorna, azaz a csabai pecások paradicsoma.
2020. július 7. 18:33
FEL