Magyar Kultúra Hete Békéscsabán: Programok a képzőművészettől a jazzkoncertig

2019. január 18. 09:21 | Kovács Andrea

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Békéscsabán már hagyomány, hogy nemcsak ezen a napon, hanem egy egész héten keresztül tartanak különböző programokat a város közművelődési intézményeiben.

A Csabagyöngye Kulturális Központ életében mindig különleges ünnep a magyar kultúra napja. 2013-ban ugyanis ezen a napon, azaz január 22-én nyitotta meg kapuit az intézmény. Ezt minden évben közösségi gálával ünnepelik meg, amelyet ezúttal január 20-án tartanak. Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta: az ünnepségen különböző díjakat adnak át azoknak a közösségeknek, illetve magánszemélyeknek, akik áldozatkészen dolgoznak az intézményegységeinkben, szabadidejüket is feláldozva szerveznek programokat, rendezvényeket.

 

 

Békéscsabán már évtizedes hagyománya van annak, hogy nemcsak a kultúra napján, hanem az előtte és utána következő napokban is ünneplik a kultúra különböző ágait, köztük a képzőművészetet, a zenét, a irodalmat, valamint a közművelődési közösségeket – mondta el  a város oktatási, közművelődési és sport osztályának osztályvezető-helyettese. Varga Tamás kiemelte: a Magyar Kultúra Hetén, január 21 és 27 között több kiállítás megnyitója,  színházi és könyvbemutató és zenés előadások is lesznek a város kulturális intézményeiben. A rendezvénysorozat január 26-án  a Csabagyöngye Kulturális Központban ünnepi gálaesttel zárul, ahol a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéseket is átadják.

A Magyar Kultúra Heti programokról részletesen is tájékozódhatnak erre a linkre kattintva.

További programok »

FEL