Egy hónapig mulatság – elindult a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál

2024. április 3. 21:44 | Bere Mátyás

Megkezdődött a Csabagyöngye Kulturális Központban a város egyik legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál. Az érdeklődők számos ismert nevet láthatnak majd színpadon és sok érdekességgel találkozhatnak április 3. és április 30. között.

Az eseménysorozatot a 20. születésnapját ünneplő Fonogram-díjas Anna and the Barbies és Novák Péter színművész különleges, közös előadással kezdte meg, Anna and the Barbies Színházi Duó címmel.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A fesztivál részeként ad koncertet Hobo április 8-án, majd a 30Y zenekar 13-án, de Mogács Dániel „odamondós” humorista önálló estje is a kínálatban van. Mindezek mellett számos esemény lesz a Csabagyöngye tagintézményeiben is – erről a Csabagyöngye Kulturális Központ online is elérhető programfüzetéből tájékozódhatnak. 

 

Galéria

 

A fesztivál nyitó programja előtti köszöntőjében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő színkavalkádként írta le a fesztivál kínálatát.

– Békéscsaba tartósan a magyar kultúra fellegvára, és ennek a Csabagyöngye Kulturális Központ helyi és megyei szinten a zászlóshajója – fogalmazott.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere a 2003-as Tavaszi Fesztivál programfüzetével a kezében üdvözölte a nézőket. Nosztalgikus visszatekintőjét azzal folytatta, hogy az elmúlt években a város és a vármegye nagy infrastrukturális fejlődésen ment keresztül és így többen jutnak el az ehhez hasonló programokra. Ezután felhívta a figyelmet arra, hogy a város eseményei a Tavaszi Fesztivál végével nem zárulnak le, hiszen sok program várja az érdeklődőket a nyár folyamán is.

A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Tavaszi Fesztivál mellett a kulturális központ szervezi meg az Őszi Művészeti Heteket is, amely a komolyabb művészetek iránt érdeklődők kedvében járó eseménysorozat. Szente Béla hozzáfűzte: az elmúlt évek nehézségei ellenére az intézmény lendülete helyreállt és az idei még tempósabb év lesz, mint a tavalyi.

– Nagy közhely, de mindennel találkozhatnak az érdeklődők, igyekszünk a lehető legszélesebb kört elérni a rendezvényeinkkel, mindenféle stílussal. Rendszerint a zenéé a főszerep, de sok más különféle program is van a kínálatunkban – fogalmazott Forczek Győző fesztiváligazgató, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

További programok »

Kultúra

FEL