Magabiztosan győzött a BRSE kedden este - galériával

2022. április 12. 20:20 | behir.hu

A három győzelemig tartó párharc első mérkőzését a női röplabda Extraligában a Kaposvár ellen a Békéscsaba húzta be.

Swietelsky-Békéscsaba–1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (17, 14, -11, 19)

Extraliga-elődöntő, 1. mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Szarka, Horváth

BRSE: Drpa 19, Pekárik 9, Bodnár 8, Karhu 5, Kornienko 7, Klisura 17. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári 1, Glemboczki 5, Zólyomi 1, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Grbac 2, Lemmens 12, Boshnakova 17, Wirth 2, Szedmák 18, Matic 4. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe

A három győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Swietelsky-Békéscsaba javára.

20 nap szünet után ismét pályára lépett az Extraligában a Swietelsky-Békéscsaba együttese, amely az elődöntő első mérkőzésén az 1. MCM-Diamant Kaposvárt fogadta. Bagyinka Fanni már beöltözhetett a sérülését követően, Ema Strunjakra azonban nem számíthatott Tóth Gábor

Az első etapban Anastasiia Kornienko ásza, Pekárik Eszter blokkja és Marta Drpa pontos ütése megadta a találkozó alaphangját, majd Sara Klisura is feliratkozott a pontszerzők közé. 7:2-es hazai vezetésnél Vincent Lacombe időt kért, ami után az addigi leghosszabb labdamenetet is sikerült behúznia a viharsarkiaknak. Bodnár Dorottya centertámadásokkal és egy ásszal növelte nyolc pontra az előnyünket, ami aztán hamar tízre hízott. Lacombe második időkérése után erőre kaptak a vendégek, köszönhetően a visszaeső nyitásfogadásunknak, ezért Tóth Gábor is magához hívta övéit. A Kaposvár ugyan megfelezte a hátrányát, de a játszma végén Salla Karhu pontjaival és Drpa bombájával sikerült a rohamot visszaverni és megnyerni a szettet.

A második szett kezdetén is megmaradt a csabai lányok magabiztossága, ám ezúttal a Diamant nem engedte meglépni a hazaiakat. De csak 5:4-ig volt szoros a szett, majd 8:4-nél egy játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, amit aztán korrigáltak a bírók. Ezután annak örülhettek a nézők, hogy a BRSE 14:7-nél már kétszer annyi pontnál járt, mint ellenfele, a hangulat pedig a tetőfokára hágott. A szenzációs atmoszféra lelkesítően hatott a békéscsabai játékosokra, mindenki a jobbik arcát mutatta, és ez az eredményjelzőn is meglátszott. Az előny a végjátékban is nőtt még, végül 11 pontos különbséggel sikerült behúzni ezt a felvonást.

A harmadik szettet nagy lendülettel kezdték a vendégek, ugyanis az első három pontot ők szerezték. 2:5-nél Tóth Gábor időt kért, viszont ez sem zökkentette ki a kaposváriakat, akik néhány szerencsés nyitással növelték az előnyüket. 2:10-nél újabb csabai időkérés következett, majd Drpa ütése végre megszakította a rossz sorozatunkat. A csabaiak sok hibával játszottak, nem igazán sikerült megindítani a felzárkózást, sőt, az olló egyre nyílt. Tóth Gábor sokat cserélt, Bagyinka Fanni visszatérhetett, de pályára lépett Glemboczki Zóra és Zólyomi Rebeka is. Csodát azonban ők sem tudtak tenni, a Kaposvár simán elvitte ezt a játszmát, ami teljesen ellentétesen alakult, mint az első kettő.

Rendkívül hosszú labdamenettel indult a negyedik szett, amit Kornienko fejezett be bravúrral, majd jött egy újabb Drpa-találat. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, de most rendre a csabaiak jöttek ki jobban ebből. Néhány elhibázott nyitás után visszajött egyetlen pontra a Diamant. A viharsarkiak azonban határozott blokkmunkával elléptek, a hajrához érkezve pedig 4-5 pontos fórt építettek ki. 20:14-nél megérkezett Szatmári Lilla egy ásszal, ekkor már az első két szettben megszokott önbizalmat és lendületet lehetett látni a sötét mezes lányokon. 24:17 után hét meccslabdából gazdálkodhattak, amelyek közül a harmadikat Glemboczki bebombázta.

Tóth Gábor: Fontos lépést tettünk meg, örülök a győzelemnek, köszönjük szurkolóink biztatását! Jól kezdtük az összecsapást, aztán szépen lassan felébredt a Kaposvár. Nem mutattak semmi olyasmit, amit ne tudtunk volna előre, de ez fordítva is így van, hiszen már nem tudunk rejtegetni egymás elől semmit. Az a csapat fog nyerni, amelyik fókuszáltabb, taktikailag felkészültebb és jobban regenerálódik!

Vincent Lacombe: Gratulálok a Békéscsabának, megmutatták, hogyan kell kezdeni egy elődöntőt. Egy óra előnyt adtunk nekik az első két szett miatt, ennyi kellett, hogy megérkezzünk a meccsbe. Fiatal játékosaink vannak, és a harmadik játszmában meg is mutattuk, hogy a minőséggel nincs gond, csak a kiegyensúlyozottsággal. A második meccsen a saját játékunkra kell koncentrálnunk.

 

Forrás: BRSE

 

Galéria

További programok »

FEL