Bravúros röpis győzelem Székesfehérváron, jöhet az 5. meccs!

2024. április 20. 20:15 | behir.hu

A bronzért küzdött a BRSE az Extraligában. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Székesfehérvárt győzte le idegenben, így készülhet az ötödik összecsapására is.

MÁV Előre Foxconn–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (-21, -22, 22, 23, -9)
Extraliga, III. helyért, 4. mérkőzés, Székesfehérvár. Vezette: Mezőffy, Halász.

MÁV Előre: Dvoracek 28, Andersson 1, Király-Tálas 5, Markovic 5, Matos 18, Orosz 10. Csere: Kovács, Tóth (liberók), Pallag 6, Vacsi 4, Michalewicz 2, Szabó. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Békéscsaba: Glemboczki 19, Stepanenko 14, Bodnár 11, Pintér 8, Aydinogullari 2, Paskova 22. Csere: Kertész (libero), Becic 1, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Szorosan alakult a találkozó legeleje, viszont 3:3 után sorozatban három pontot szereztek a hazaiak. 7:4 után megtáltosodtunk, Bodnár Dorottya és Miroslava Paskova vezetésével produkáltunk egy 1:7-es szériát, ami után a hazaiaknak időt kellett kérniük. Ez meg is akasztott minket, mert bár a következő pontot is bolgár válogatott ütőnk szerezte, utána ötöt a MÁV Előre húzott be, ezért Tóth Gábor is kikérte első idejét. Sikerült ismét fordítani, a kritikus véghajrához kétpontos előnnyel érkeztünk meg, ahol még növelni is tudtuk a különbséget, a négy szettlabdánkból pedig a másodikat megcsináltunk!

 Jól kezdtük a második játszma elejét is, 3:3 után ezúttal mi távolodtunk el, a 2:6-os sorozatunk után időkéréshez folyamodott Lukasz Przybylak. Nem sokkal ezután el is tüntettek három pontot a deficitből, ekkor Margarita Stepanenko is szót kért, aki egymás után három egységet tett fel nekünk a táblára, sőt Paskova is hozzátett egyet, ötre növeltük a fórunkat. Leszakítani viszont ezzel sem lehetett a hazaiakat, akik egy 4:1-es rohammal reagáltak, és Tóth Gábor hiába kért időt, 15-nél utolértek, majd egy elképesztő labdamenet végén le is hagytak bennünket. Újabb timeoutra volt szükség, 17-nél mi is befogtuk őket, és nem álltunk meg, 17:19-re el tudtunk lépni. A kétpontos különbség 21-nél 0-ra csökkent, ám Paskova blockoutjával ismét mi voltunk előnyben, a blokkjával pedig három szettlabdához jutottunk. Az elsőt még hárították, a második viszont outra ment, azaz már 2:0-ra vezettünk!

 A harmadik felvonás eleje önmagában több fordulatot is hozott: mi vezettünk 2:0-ra, majd a hazaiak átvették a vezetést 3:2-re, ahonnan mi fordítottunk zsinórban négy egységgel. Sokat hibázott a MÁV Előre és ezeket meg is büntettük, ami hozzájárult ahhoz, hogy őrizzük az 1-2 pontos előnyünket. 10-nél viszont kiegyenlítettek, sőt egy ásszal azonnal átvették a vezetést, a pontszerző sorozatuk pedig 7-nél állt meg. 15:10-nél tértünk magunkhoz és vissza is kapaszkodtunk mínusz kettőre, sőt 18:17-nél már csak eggyel voltunk lemaradva, majd egyből jött az egyenlítés is. Ekkor már a lélektani hadviselés is előkerült a hazaiak tarsolyából, akik 20:19-re vezettek a hajrá előtt. A differenciát háromra növelték, ebből Paskova kiradírozott kettőt, de így is eljutottak két szettlabdáig, és az elsőt megoldották.

 Glemboczki Zóra pontjaival indult, aztán rengeteg hibával folytatódott a negyedik etap, 5:5 után viszont a fehérváriak tudtak összerakni egy jobb periódust. Állandósította 2-3 pontos vezetését a MÁV Előre, aztán amikor ez négyre hízott 15:11-nél, Tóth Gábornak a második időkérését is fel kellett használnia. A döntés telitalálatnak bizonyult, hiszen négy ponttal reagáltak a csabai játékosok, majd a hazai timeout után a vezetést is sikerült átvenni. Továbbra is egymás hibáiból éltek a csapatok, 20:20-tól pedig őrült izgalmakra lehetett számítani. Ezek viszont elmaradtak, ugyanis 21:21 után egymás után három pontot szerzett a házigazda, és bár a három szettlabdából kettőt hárítottunk, a harmadikat beütötték.

 Ismét ötödik szettre került sor, aminek beragadtunk a rajtjánál, 3:1-re és 5:2-re is vezettek a fehérváriak. De nem adtuk fel, Bodnár Dorottya hatalmas blokkjával egyenlítettünk, sőt Glemboczki ászával már mi örülhettünk előnynek! A hazai időkérés után Paskova újabb blokkal jelentkezett, így 6:8-nál cseréltek térfelet a csapatok. Glemboczki újabb ászt hintett, majd négy, sőt öt ponttal is el tudtunk ugrani. Stepanenko bombája aztán öt meccslabdát eredményezett, és ezek közül már a legelsőt sikerült értékesíteni! Ezzel megvan az óriási bravúr, hiszen 3:2-re nyertünk idegenben és kiharcoltuk az ötödik meccset, amit hazai pályán vívhatunk meg!

Forrás: BRSE

További programok »

FEL