Made in Hungária: A 60-as évek hangulata pénteken a Jókai színházban

2021. november 10. 18:50 | Hidvégi Dávid

Made in Hungária pénteken a Jókai színház színpadán! A teátrum szerdán tartotta a Fenyő Miklós életrajzát bemutató musical főpróbáját. A darabot végigkíséri majd a rock and roll; a zene, a tánc és a 60-as évek hangulata.

A darab a 60-as éveket idézi fel a zeneszerző, Fenyő Miklós életraja alapján. A főszerepet játszó Ormándy M. Keve korábban élt az Amerikai Egyesült Államokban, így könnyen azonosulni tudott a musical zenei stílusával és az általa megformált Rickyvel.

– Nem csak a dalokban és történetekben hallom, ami odakint történik, hanem a saját szememmel is láttam. Felléptünk különböző klubokban, játszottuk a rockabilly zenét, igazi rockabilly arcoknak, akik ugyanígy a hétköznapokban is viselik ezt a stílust, mint ahogy én is képviselem. Ez ilyen szempontból nagyon inspiráló volt – mondta a Békéscsabai Jókai Színház színésze.

 

 

Az eredeti musicalt húsz évvel ezelőtt Tasnádi István, József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró írta. A darab arról az időszakról szól, amikor Fenyő Miklós hazatért az Egyesült Államokból és találkozott régi barátaival.

– Alakítanak egy zenekart és különböző helyeken lépnek fel, az akkori politikai és társadalmi viszonyok különleges körülményei között. A céljuk a siker ezért pedig részt vesznek a Ki mit tudon. Beneveznek rá és a könnyű zenei műfajban meg is nyerik – fogalmazott a darab rendezője, a Jászai Mari-díjas Halasi Imre.

A színpadon a Viharsarok Táncszínház táncosai működnek közre. A musical bemutatóját november 12-én, pénteken tartják a Jókai színházban.

További programok »

Kultúra

Bemutatták a Munkácsy Mihály Múzeum új kötetét

Kedden mutatták be a Munkácsy Mihály Múzeum Mesés Békés című kötetének második kiadását. A kiadvány 75 Békés vármegyei település múltját és jelenét a tudományos ismeretterjesztés igényével és gazdag illusztrációs anyaggal tárja az olvasók elé, megújult formában.
19:25
FEL