Madárbemutató az óvodásoknak

2018. május 5. 11:48 | Szendi Rita

A Kölcsey utcai óvodában már hagyománynak számít a Játékvarázs program, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a természetben élő állatokkal. A sorozat újabb állomásán a madarak és fák napját ünnepelték, így az óvodások madárbemutatón, faültetésen és egy ismeretterjesztő előadáson is részt vehettek.

A legkisebbek egy vadcseresznye fa ültetésével kezdték meg az egész napos programot. A kiscsoportos óvodások közül volt olyan, aki bekapcsolódott a munkába is.

– Egy vadcseresznye fát ültettünk az oviban. Sokat ástam, segítettem betemetni az óvónéniknek – mondta el az egyik kiscsoportos, Mazula András Ádám.

A gyerekek az interaktív előadáson számos érdekességet tudhattak meg a különböző madarakról, és arról, hogy mit tehetnek értük.

– Azokat az információkat mondtam el nekik, amit kisgyerekként otthon ők is meg tudnak tenni. Beszéltem a madarak etetéséről, nyári itatásáról, arról, hogyan kell viselkedni a természetben, illetve néhány fotót mutattam Magyarországon élő madarakról, ami nagyon tetszett nekik – fogalmazott az ornitológus, Mazula András.

Egy szakember is érkezett az óvodába a tiszafüredi Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaságtól, és a kicsik egy bagollyal, valamint egy sólyommal is megismerkedhettek.

– Egy baglyot simogathattunk meg a többiekkel, azt mondták, hogy maradjunk csendben, mert ha mozgunk, elrepül– mondta el Bacsa Gergő.

Az intézmény vezetője kiemelte: az a céljuk, hogy megalapozzák a gyerekek környezettudatos magatartását, ennek eredményeként pedig már megkapták a „Madárbarát óvoda” címet is. A nap zárásaként a kicsik együtt engedtek az égbe két lufit, amin 4 madárka szimbolizálta a 4 óvodás csoportot.

 

 

További programok »

FEL