Ma este már Madeirán, egy nemzetközi néptáncfesztiválon lép fel a Balassi

2018. augusztus 14. 11:00 | Mikóczy Erika

Hétfőn indultak útnak és ma este már Madeirán lépnek fel a Balassi Táncegyüttes tagjai ifjabb Mlinár Pál vezetésével.

A Balassi Táncegyüttes a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége - CIOFF Hungary tagszervezetei közé tartozik. Ezúttal a szervezet a csabaiakat közvetítette ki Madeirára, egy minősített nemzetközi néptáncfesztiválra.

A CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folkart) az UNESCO szakmai konzultatív szervezete, amely figyelembe veszi, hogy a folklór az emberiség egyetemes örökségének része, a különböző népek és társadalmi csoportok közötti távolságok csökkentésének, valamint kulturális identitásuk érvényesítésének hatékony eszköze. Hangsúlyozza a folklór társadalmi, kulturális és politikai jelentőségét, szerepét a népek történelmében, helyét a jelenkor kultúrájában.

Mint az Mlinár Páltól megtudtuk, a fesztivál Madeirán augusztus 13-án kezdődött, a Balassi Táncegyüttes először kedden, 14-én este mutatkozik be, majd naponta több fellépésük is lesz.

Ifjabb Mlinár Pál augusztus 19-én érkezik haza, mert kezdődik a néptánctáboruk, a táncegyüttes tagjai pedig augusztus  22-én jönnek majd.

További programok »

Kultúra

Búbánat Anett a mikrofon mögött, de nekünk tetszett

Te mész Kormos Anettre? Ezt kérdezte félig nyomatékosan az egyik kollégám a minap. Igen, feleltem, de ha gondolod, mehetsz helyettem. Nem ment. De én sem bántam meg. Pedig csak fotóról ismertem. Főleg a nagy, szomorú, barna szemeit. Már a belépő is remek volt: a stand upos Janis Joplinra jött ki – péntek este, a Csabagyöngyében.
2024. március 3. 12:17
FEL