Luxemburgi világversenyre készül a Békés Megyei Culinary Team

2018. január 30. 17:16 | Szendi Rita

A luxemburgi világbajnokságra készül a Békés Megyei Culinary Team. A világversenyeken való szerepléshez a csapatnak több támogatóra van szüksége, éppen ezért az olimpiai bajnok szakácsokból álló csapat minden évben megköszöni a mecénásoknak az egész éves hozzájárulásukat.

Van, aki a nevezési díjjal, van, aki hússal segíti a Békés megyei csapatot. A bálra harmincegy támogató kapott meghívást. A rendezvény már hagyománynak számít, és minden évben más-más helyszínen rendezik meg.

– Szponzorok segítségével tudunk szerepelni a világversenyeken. Ehhez hoztuk azokat az ételeket és nyersanyagokat, amelyekkel szeretnénk részt venni a novemberi világbajnokságon. A megmérettetésen két kategóriában indulnánk, egy csapattal és egyéni versenyzőkkel – fogalmazott Ambrus György, az olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács.

A világbajnokságon Ambrus György fia egyéni kategóriában kap majd szerepet.

– A főzés, az ételek elkészítése is egy alkotói munka. Az is feladat, hogy miként tudjuk társítani a sóst az édessel, vagy éppen a savanyút a keserűvel – árulta el a világbajnoki aranyérmes zöldség – árulta el ifj. Ambrus György Krisztián gyümölcsszobrász.

A fiatal bajnok már régóta készül a novemberi megmérettetésre. A bálon részt vett a csapat trénere is, aki már több, mint 10 éve segíti a szakácsokat tudásával és szakértelmével.

– Nagyon jól ismerem a kollégákat, a barátaimat, évek óta együtt dolgozunk, együtt örülünk és együtt sírunk. Nagyon bízom bennük és tudom, hogy amit eltervezünk, azt meg is tudjuk valósítani. A többi már nem rajtunk, hanem a zsűrin múlik – fejtette ki Varga Károly olimpiai és világbajnok Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterbizottságának elnöke.

Hozzátette, bízik abban, hogy ezekkel az ételekkel jól tudnak majd szerepelni a luxemburgi világversenyen.

 

 

 

További programok »

Gyula

FEL