A csapat vezetője, Ambrus György olimpiai aranyérmes és Venesz-díjas mesterszakács elmondta, hogy a versenyre a Békés megyei alapanyagok mellett a történelmi Nagy-Magyarországról is vittek magukkal fűszereket.
– Fontos az, hogy amikor a zsűri ránéz egy munkára, lássa, hogy milyen országból érkezett az a szakács vagy cukrász, aki leteszi a termékét az asztalra – fogalmazott a mesterszakács. Hozzátette: például, amikor a pirospaprikát használják esetleg rétegezve, és az nem látszódik úgy az ételen, a paprikából már látják, hogy egy magyar versenyzőről van szó.
– Nagy-Magyarországra is gondoltunk az alapanyagok tekintetében. Támogatóink erdélyi piros bogyós gyümölcsöket készítettek nekünk felhasználásra. Korábban jó helyzetben voltunk, mert októberben-novemberben voltak a világversenyek és el tudtuk vinni magunkkal a gyümölcsöket, de Stuttgartban, februárban ez így nem ment. Ezért a gyümölcsöket megszárították nekünk és befőzték így ezeket az ízeket is használni és ötvözni tudtuk az ételeknél – jegyezte meg Ambrus György, hozzátéve, hogy a csapat életében ez a hetedik világverseny volt.
A csapat tagjainak eredményei:
Ambrus György Krisztián ezüst érem
Ságodi Márk bronz érem
Kis Ádám bronz érem
Piatkó Zsolt ezüst érem
Szeidler Zsolt két ezüst érem
Imre György ezüst érem
Farkad Edina pedig cukrász diplomát vehetett át Stuttgartban.