Lokomatika - matematikai csapatverseny a Turisztikai Főpályaudvaron

2023. május 31. 17:17 | Fajó Attila

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, mint az Oktatási Hivatal Matematikai Tudásközpontja matematikai csapatversenyt szervezett. A regionális méretű eseménynek a békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar adott otthont.

Az általános iskolás korú résztvevők 7, egyenként 4 fős csapatban versenyeztek, különböző matematikai ügyességi feladatokat megoldva. A verseny célja a matematika népszerűsítése és a gyerekek probléma megoldó készségének fejlesztése volt.

 

 

A Jankay iskola az Oktatási Hivatal Matematikai Tudásközpontjaként különleges helyszínt választott a verseny lebonyolítására. Igaz, az elmúlt években szervezett matekversenyeiket mindig igyekeztek formabontó néven és formában megvalósítani, hogy a nevezett tantárgy fontosságára, szépségeire felhívják a figyelmet.

 

 

A tanév végéhez közeli időpontban megszervezett csapatverseny győztesei ezúttal a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Áltlános Iskola tanulói lettek. Nekik és felkészítő tanáraiknak ezúton is gratulálunk!

A szarvasi, mezőberényi, nagyszénási Békés vármegyei általános iskolások mellett érkeztek Nyírmártonfalváról is résztvevők, akik összemérték matektudásukat a stílszerűen vasúti témában megfogalmazott matematikai feladatokban.

További programok »

Itthon

FEL