Játékos matematikai versenyt szervezett a Jankay általános iskola

2022. május 13. 16:30 | Hidvégi Dávid

MatekQuiz néven szervezett matematikai versenyt a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csütörtökön. A megmérettetésre a megye több pontjáról érkeztek 5-6. osztályos tanulók.

Játékos matematikai feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak a Békés Megyei Könyvtárban. A feladatsorban televíziós vetélkedőhöz hasonló játékos kvízkérdések voltak. A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az Oktatási Hivatal matematikai tudásközpontjaként tartotta meg a versenyt, 6 darab 4 fős csapat vett részt. Az 5-6. osztályos diákok Nagyszénásról, Orosházáráról és Szarvasról, valamint Békéscsaba iskoláiból érkeztek.

– A kvízzel inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy a matematika mit jelent a gyerekeknek és a matematikát a mindennapokban hogyan tudják megközelíteni. A matematikai logikai kompetenciáját élmény alapú játékokon keresztül adjuk át a gyerekeknek. Meggyőződésem, hogy minden tantárgyat a játékokon keresztül hozhatjuk közel a gyerekekhez. Minél kisebb korban elkezdjük, annál jobban tudjuk az érzelmi intelligenciájukat fejleszteni – fogalmazott Tirjákné Prisztavok Ágnes, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője.

További programok »

FEL