LMP: II. világháborús honvédek sírját is rendbe tették Békéscsabán

2018. október 30. 17:10 | Gyemendi Réka

Újabb szemétszedést szerveztek az LMP Békés megyei szervezetének tagjai kedden, ezúttal a Kastély úti temetőben. A résztvevők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a temető nagy értéke Békéscsabának.

 

 

Az akciónak előzménye is volt: a párt tagjai a Takarítási Világnapon egy illegális szemétlerakót számoltak fel a Csanádapácai út mentén szeptemberben.

– Az illegális szemétlerakók száma magas. Azt gondolom, hogy nekünk mint zöld pártnak rendkívül fontos, hogy ilyen akciókat kezdeményezzünk – mondta el Szabó László, az LMP Békés Megyei Szervezetének elnökségi tagja.

– Békéscsaba egyik legrégibb temetőjében vagyunk, amelyet 1847-ben nyitottak meg. Úgy ítéltük meg, hogy Mindenszentek előtt Békéscsaba nagyjainak, akik itt vannak eltemetve - mint például a Haán család tagjai is - rendbe tesszük a sírját. Továbbá itt van eltemetve két, II. világháborús honvéd is. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Kastély úti temető Békéscsaba számára  nagyon nagy érték – emelte ki Takács Péter, az LMP Békés megyei szervezetének elnöke. Azt is hangsúlyozta: legutóbb, amikor a közgyűlés módosította a helyi védettségű területekről szóló rendeletet, javaslatot tett arra, hogy a temető helyi védettség alá kerüljön. Hozzátette: azon túl, hogy a temető olyan személyek nyughelye, akiknek Békéscsaba sokat köszönhet, természetileg is komoly értékkel bír.

A párt tagjai kiemelték: a jövőben is folytatják akcióikat, az illegális szemétlerakók elleni harcot.

 

 

További programok »

FEL