LMP: Fenntartható gazdasági és társadalmi rendszerre van szükség

2017. május 10. 17:49 | Zsíros András

  A gazdaság és a társadalmi rendszer fenntarthatóságát hangsúlyozta az LMP társelnöke Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján. Hadházy Ákos lakossági fogadóórára érkezett a megyeszékhelyre, hogy a helyi természeti értékek védelméről, a korrupcióról és az uniós pénzek felhasználásáról hallgassa meg az érdeklődők véleményét. Olyan célokra kellene költen

Olyan célokra kellene költeni az Európai Uniótól érkező támogatásokat Hadházy Ákos szerint, amelyek hosszú távon is hasznot hoznak az országnak. Ezek között a legfontosabb befektetésnek az oktatást nevezte. Mint elmondta, „valódi ösztöndíjakra” és „valóban tanárok premizálására” kellene használni a rendelkezésre álló forrásokat, nem pedig arra, hogy – ahogy fogalmazott – „valakik ebből nagyon meggazdagodhassanak”.

A sajtótájékoztatón a párt önkormányzati képviselője bejelentette: aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy kerüljön helyi védettség alá az Andrássy út platánsora, a Szent István tér fái, valamint a Kastély-temető. Takács Péter ezt azzal indokolta, hogy szerinte ezek a természeti értékek nagymértékben hozzátartoznak Békéscsaba arculatához. Elmondta, az áprilisi közgyűlésen a javaslat nem kapta meg a kellő számú támogatást. Hozzátette, azt remélik, hogy az aláírásgyűjtés eredményekét a testület újra napirendre tűzi a kérdést.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Politika

FEL