LMP: Ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt a csabai, önkormányzati cégeknél!

2019. január 25. 15:12 | behir

Takács Péter, a Lehet Más a Politika békéscsabai, önkormányzati képviselője azzal a kéréssel fordult a városvezetéshez, hogy ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének módosítását a helyi önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő cégeknél. 

A politikus ezt azzal indokolja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben, hogy a módosítással 250 óráról 400 órára nőtt az egy évben elrendelhető túlóra mértéke, 1 évről 3 évre a munkaidőkeret maximális időtartama és 12 hónap átlagban heti 48 órára emelkhető a rendes munkaidő maximális mértéke. Véleménye szerint ebből adódik, hogy a dolgozók jelentős részét a munkaadók szinte tetszésük szerint kötelezhetik túlmunkára. 

Takács Péter emiatt javasolja, hogy a békéscsabai, száz százalékban önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok a munkavállalók érdekeinek szem előtt tartásával ne éljenek a 2019. január 1-jén hatályba lépett munka törvénykönyvének módosításában folglaltakkal, így a törvény szerinti 250 óra (kollektív szerződés esetén 300) rendkívüli munkaidőn felül elrendelhető túlmunka lehetőségével, illetve a 3 éves munkaidőkeret alkalmazásával. 

Az LMP-s politikus kérésével a jegyzőhöz fordult,  képviselők ugyanis nem nyújthatnak be előterjesztést a közgyűlésnek.

További programok »

Itthon

Takács Árpád Újkígyós legújabb díszpolgára

Harminchárom tonna búzát ajánlottak fel a Békés megyei gazdák a Magyarok Kenyere programban, 2019-ben – jelentette be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, Újkígyóson. A település augusztus 20-ai rendezvényén Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kapta meg az Újkígyós Díszpolgára címet.
16:38
FEL