LMP, MSZP, Liberálisok: "Visszaadjuk a Csabai Kolbászfesztivált a csabaiaknak"

2019. szeptember 12. 14:58 | Papp Ádám Sándor

„Visszaadjuk a Csabai Kolbászfesztivált a békéscsabaiaknak!” – ezzel a jelmondattal indít petíciót az LMP, az MSZP és a Liberálisok szövetsége. Takács Péter LMP-s önkormányzati képviselő elmondta: a fesztivál mára országos rendezvénnyé nőtte ki magát, ezért azt szeretnék elérni, hogy a csabaiak egy nap erejéig ingyen vehessenek részt az eseményen.

A Csabai Kolbászfesztivált idén 23. alkalommal rendezik meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnok területén. Az LMP önkormányzati képviselője arra emlékeztetett, hogy a rendezvény 2011-ig térítésmentesen volt látogatható. Takács Péter emlékeztetett: a belépőjegy kapcsán többször jelezte a közgyűlésen, hogy kedvezményt kellene biztosítani a csabaiaknak és a 2016-os áremelés kapcsán is felszólalt, ám megfogalmazása szerint süket fülekre talált a felvetése.

– Már akkor kértem napirend előtt szót a közgyűlésen, hogy valamilyen megoldást kell találni arra, hogy a csabaiak alanyi jogon tudjanak valamilyen mértékű kedvezményt kapni a kolbászfesztivál látogatására. Azon rendezvény látogatására, amit minden csabai magáénak érez. 2016-ban volt egy nagyon jelentős díjemelés, akkor szintén napirend előtt kértem a városvezetést, illetve az akkori polgármestert, hogy lépjen valamit ebben az ügyben. De sajnos nem történt komoly előrelépés – emelte ki Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője.

Az LMP, MSZP és a Liberálisok szövetsége azt a célt tűzte ki, hogy a kolbászfesztivál egy napja legyen ingyenesen látogatható a békéscsabaiak számára.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a békéscsabai lakosok egy nap ingyen tudjanak bemenni a lakcímkártya felmutatásával a fesztiválra, azaz alanyi jogon járjon nekik ez a lehetőség, ne kössék feltételekhez és időhöz sem, legfeljebb egy naphoz. A rendezőknek ilyenkor nagyobb csabai részvételre kell számítaniuk. Ezt próbáljuk majd tárgyalásokon elérni a tulajdonosokkal – fogalmazott Dr. Fülöp Zoltán, a Magyar Liberális Párt Békéscsabai Szervezetének elnöke.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szövetség petíciójának célja az, hogy a békéscsabaiak ismét saját fesztiváljuknak érezzék a Csabai Kolbászfesztivált.

További programok »

FEL