Lischka Lipót emléknap a Széchenyi ligetben

2017. szeptember 23. 16:26 | Papp Ádám Sándor

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szombaton tartotta a Lischka Lipót Napot.

A Lischka Lipót napon, születésének 150. évfordulójára emlékeztek meg Békéscsaba első főkertészére, aki az 1888-as árvíz után parkosította be a Széchenyi ligetet. A Körösök Völgye Látogatóközpont munkatársai a látogatókat izgalmas családi vetélkedővel, Lischka Lipót emlékkiállítással, fergeteges vásári hangulattal, ugrálóvárral, és játszóházzal várták.

Hagyományteremtés céljából indult a kezdeményezés, hiszen idén van a főkertész születésének 150. évfordulója. Jövőre még nagyobb, látványosabb programokkal szeretnék megrendezni. Továbbá tervben van az is, hogy korábbra hoznák az eseményt, az időjárás miatt.

-Úgy gondolom, meg kell emlékeznünk Lischka Lipótról, hiszen Békéscsaba első főkertésze volt. Neki köszönhetjük a ligeti park felújítását, ő ültette tele őshonos fafajtákkal a ligetet, illetve a megyeszékhely többi parkjait is. Így fontosnak tartjuk, hogy amit ő megalkotott, ne merüljön feledésbe - tájékoztatott Gérusné Hrabovszki Tímea, a Körösök Völgye Látogatóközpont munktársa, a Lischka Lipót Nap szervezője.

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, leginkább a családok, a közös élmények miatt érkeztek ki a látogatóközpontba.

-Családként érkeztünk, mi szülők, illetve a gyermekünk. Látogatásunk célja, hogy édesapát sokszor nélkülözzük és végre egy nap amikor együtt lehet a család. Úgy gondolom, hogy kitűnő alkalom, és a program is rendkívül család és gyerek barátra lett kialakítva. Ugyanakkor, megismerhetjük a főkertész életét is, most éppen a tótót töltjük, szóval szeretnénk egy kellemes napot együtt tölteni - válaszolt Zolnai Anita, édesanya a 7. TV kérdésére.

 

 

További programok »

FEL