LIKE a Csabagyöngyénél – ismét bulival indította a tanévet a diákönkormányzat

2023. szeptember 2. 10:26 | Kovács Andrea

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzat a Lézengő Ifjúsági Kulturális Eseményét. A tanévindító rendezvényen újra együtt bulizhattak a város diákjai és a 31. Garabonciás napok jelöltjei is bemutatkoztak.

A Békéscsabai Diákönkormányzat már tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményét, azaz a LIKE-ot.

– Nagyon örülök, hogy a diákönkormányzat idén is megrendezte a LIKE fesztivált, amelyen talán ennyien még soha nem voltak. Végighallgattam a nemsokára kezdődő Garabonciás napokra készülő diákpolgármester-jelöltek bemutatkozóját és elképedve figyeltem, hogy milyen ügyesen és nemcsak általánosságban fogalmaznak a fiatalok. Komoly városi ügyekben hallatták most is a hangjukat, érdekes és megvalósítható ötleteik vannak, de természetesen még most jön a diákfesztivál, ahol lesz módjuk részletesebben is kifejteniük a gondolataikat. Ma itt a zenéé, a szórakozásé és a kapcsolatépítésé a főszerep, és azt gondolom, hogy ez a nagyszerű program jó indítása az idei tanévnek - mondta el kérdésünkre Szarvas Péter polgármester.

Szarvas Péter polgármester és Boros Virág DÖK-elnök (fotó: Kovács Andrea/behir.hu)

A Csabagyöngye Kulturális központ melletti parkolóban kilenc iskola települt ki standjával, közülük heten indítanak jelöltet az őszi diákfesztiválon, de a Zwack és a szlovák iskola is eljött, hogy bemutatkozzon a diáktársaknak.

– Minden évben nyár végén rendezzük meg ezt a fesztivált, amely elsősorban a békéscsabai diákságnak szól, de szeretettel várjuk az  idősebbeket is, hiszen fontos az, hogy lássák, a fiatalság aktívan szeretne tenni Békéscsabáért. Itt mutatkoztak be először a 31. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei is, majd a közösségi média platformjain elindul az október elején kezdődő diákrendezvény hivatalos kampányidőszaka – fogalmazott Boros Virág, a DÖK elnöke.

 


A diákönkormányzat a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány mentorálásával működik, szeptemberben pedig elkezdődik a közös munka, így ez a szervezet számára is egy tanévindító esemény.

– Emellett azért is vagyunk itt, hogy népszerűsítsük a közel egy éve működő Liget Ifjúsági Teret a diákság körében. A standunkon egy likegyűjtő akciót indítottunk a DÖK-kel közösen, a kitelepülő iskoláknál egy kvízt lehet kitölteni, amiért gumicukrot lehetett kapni. Beszélgetünk a fiatalokkal, a diákönkormányzatot segítő tanárokkal, a Gara-stábokkal, tehát információt adunk és veszünk. Készülünk mi is a Garabonciás napokra, a következő tanévre, kapcsolatokat építünk és igyekszünk felvenni azt a pezsgést, ami a békéscsabai diákságot jellemzi – emelte ki Zsótér Mária, az alapítvány elnöke, a Liget Ifjúsági Tér szakmai vezetője.

Galéria

 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL