Légy te is sikeres vállalkozó – végzős diákok a foglalkoztatási rendezvényen

2019. november 28. 18:47 | Hidvégi Dávid

Végzős középiskolások is részt vettek azon a rendezvényen, amelyet a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum szervezésében tartottak a megyeszékhelyen. Az eseményen a diákok többek között a vállalkozóvá válás finanszírozási lehetőségeivel is megismerkedhettek.

 

A Paktum Partnerségi rendezvénynek a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont. Az eseményen több olyan diák is részt vett, akik a jövőben valamilyen formában szeretnének a munkaerő piacra kerülni. Szekeres Nikolett elmondta: ő maga is gondolkozik azon, hogy egy nap vállalkozást indítson, így örül a támogatási lehetőségeknek.

 

– Tizenharmadik osztályos tanuló vagyok, egy OKJ-s tanfolyamon pénzügyi és számviteli ügyintézőnek készülök, így megvan az esélye annak, hogy valamelyikünk vállalkozást indítson. Sok információt kaptunk arról, hogyan lehet egy állásra jelentkezni és milyen lehetőségeink vannak – fogalmazott a diák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fotó: behir.hu)

 

A finanszírozási lehetőségekről a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektmenedzsere tartott tájékoztatót. Siófoki Attila kiemelte, hogy óriási az érdeklődés a programra, amelynek köszönhetően az első vállalkozások már decemberben elindulhatnak.

– Az állam négy és félmillió forinttal tudja támogatni azokat, akik regisztrált álláskeresési státuszból vállalkozóvá válnak és két évig vállalják azt, hogy ezt a vállalkozást működtetik, fejlesztik, fenntartják – tájékoztatott a projektmenedzser.

Az esemény lényege, hogy a diákok megismerkedjenek a középiskola vagy az egyetem utáni lehetőségeikkel – emelt ki a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere. Opitzerné Tóth Zsanett magát a foglalkoztatási paktumot is részletesen ismertette a jelenlévőknek.

– A mai rendezvényünk ebben az évben a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum egyik utolsó olyan rendezvénye volt amelynek a partnerségi kapcsolatteremtés a lényege. Arra gondoltunk, hogy erre azokat középiskolás fiatalokat is meghívjuk, akik most fognak végezni. Bemutattuk nekik, hogy milyen lehetőségeik vannak az iskola befejezése után – részletezte a projektmenedzser.

(Fotó: behir.hu)

A munkaerőpiac reformprogramját a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának szolgáltatási szakügyintézője mutatta be.

– Mindannyian arra vágyunk, hogy a munkánkat elismerjék, fontos legyen az amit csinálunk. Lényeges számunkra az, hogy a névjegykártyánkra milyen beosztás kerül. A piramis legfelső csúcsa az önmegvalósítás, tehát hogy kihívást lássunk a munkánkban és szeressük is azt amit csinálunk – fejtette ki gondolatait Ruzsa Alexandra a fiataloknak.

A programra eddig 545 fő jelentkezett Békés megyéből, amelyben 270 fő harminc év alatti. Akik még nem töltötték be a harmincadik életévüket jövőre is jelentkezhetnek.

 

 

A rendezvény a TOP-6.8.2- 15-BC1- 2016-00001 azonosítószámú, Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében című projekt keretében valósult meg. 

 

 

 

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL