2020-ig több, mint 700 munkavállalót integrálnak a munkaerő-piacra

2018. március 1. 14:10 | Papp Ádám Sándor

Európai Uniós projektekkel kapcsolatban tartottak szakmai konferenciát szerdán, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán. Az eseményen a szakemberek értékelték a 2017-es évet, valamint a 2018-as célkitűzéseket is ismertették.

A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban részt vesz a „Út a munkaerőpiacra”, az „Ifjúsági Garancia”, valamint a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében” elnevezésű programok megvalósításában.

A „Helyi foglalkoztatási együttműködések Békéscsaba Megyei Jogú Város területén és várostérségében” projektet a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum Irányító csoportjának elnöke mutatta be. Herczeg Tamás kiemelte: a program 2020 végéig tart és az a célja, hogy a hátrányos helyzetű potenciális munkavállalókat beintegrálják az elsődleges munkaerő-piacra.

-Tudjuk, hogy ma Magyarországon körül-belül 3,8 százalékos a munkanélküliség, de emellett - a KSH adatai szerint - megközelítőleg 600 000 ember van, aki bevonható a nyílt munkaerő-piaci tevékenységbe. Köztük számos olyan ember van, aki hátrányos helyzetű. Az tehát a programnak a célja, hogy számukra nyújtsunk olyan lehetőségeket mint például a különböző képzések, átképzéseket, tanácsadások, amelyekkel ők a nyílt munkaerő-piacon tudnak boldogulni - fogalmazott Herczeg Tamás, a Békéscsabai Járási Foglalkoztatási Paktum Irányító csoportjának elnöke.

Herczeg Tamás hozzátette, hogy a program végéig, azaz 2020-ig, a projekttel több, mint 700 álláskeresőt és inaktív személyt vezetnek be az elsődleges munkaerő-piacra.

 

 

További programok »

FEL