2,3 milliárd forint értékű járdafelújítási program vette kezdetét Békéscsabán

2021. szeptember 13. 15:07 | Erdei-Kovács Zsolt

Az eddig soha nem látott értéket és mértéket képviselő tervezet négy ütemben jön létre Békéscsaba szerte, összesen 150-160 utcát érintve.

Nem lesz olyan kerülete a városnak, amelyet ne érintene a nagyszabású járdafelújítási, járdaépítési program. Az első ütemben 35 járda, járdaszakasz újul meg, a munkálatok szeptember 6-án kezdődtek el a Szőlő utcai, Széna utcai és Akácfa utcai kivitelezéssel.

Szarvas Péter polgármester a fejlesztési programot történelmi léptékűnek nevezte, mivel soha ekkora összeget nem fordítottak még  járdafelújításra Békéscsabán. A projekt másfél évig tart és vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg.

 

Szarvas Péter: korszakos projektről van szó

 

A városvezető a hétfő délelőtt, az Akácfa utca és Széna utca kereszteződéséhez közel megtartott sajtótájékoztatón külön köszönetet mondott Herczeg Tamásnak, a térség országgyűlési képviselőjének a koordinációért és az együttműködésért.

Az országgyűlési képviselő aláhúzta, hogy óriási felületről, mintegy 70 ezer négyzetméternyi járda rendbetételéről van szó.

 

Herczeg Tamás: megközelítőleg 70 ezer négyzetméternyi felület újul meg

 

– Az eltelt időszakban 0-200 millió forint közötti összeg volt az éves szinten járdafelújításra, építésre fordított keretösszeg – ismertette, kiemelve: sok helyen okoz problémát a rossz minőségű járófelület, rengeteg ilyen jellegű jelzés érkezett be hozzá.

A hálózatos megvalósítás azt jelenti, hogy egyetlen egy kerület sem marad ki a programból – tette hozzá, részletezve: figyelembe vették az igényeket, a forgalmas helyek és a kiemelten fontos helyszínek előnyt élveztek az ütemezésben. A teljes beruházás a tervek szerint 2022 végén zárul. 

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
17:09
FEL