Látogatási és intézményelhagyási tilalom lépett életbe Dévaványán

2020. szeptember 11. 09:41 | behir

Az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el, így a hétfőtől érvénybe lépett tilalom vonatkozik a Margaréta Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Otthonára is.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével lehet elhagyni. A fogyatékkal élők, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók; az intézmények kertjébe is ki lehet menni.

Egyelőre felvételi tilalom nincs, viszont az intézménybe új ellátott csak abban az esetben vehető fel, ha két egymást követő negatív tesztet fel tud mutatni – olvasható Valánszki Róbert közleményében, közösségi oldalán. A hivatalos felhívást itt olvashatják.

További programok »

Egészségügy

Mindenki számára díjmentes - Elkezdődött az influenza elleni oltások beadása

Bár a kormány október 20-ra ígérte azt, hogy minden háziorvosnál igényelhető lesz az influenza elleni védőoltás, több helyen erre már egy héttel korábban van lehetőség, így már elkezdődtek a oltások. Idén mindenki számára elérhető és ingyenes az influenza elleni védőoltás. Azok, akik kérik az injekciót, a háziorvosoknál, előzetes bejelentkezés alapján kaphatják meg a vakcinát.
2020. október 19. 17:26
FEL