Dévaványán átadták a megújult városháza épületét

2021. július 9. 16:58 | Erdei-Kovács Zsolt

Ünnepélyes keretek között adták át Dévaványán a megújult városházát. A 100 százalékos támogatási intenzitás mellett, megközelítőleg 650 millió forintos költséggel megvalósult beruházás 2019-ben kezdődött, és idén tavasszal fejeződött be.

A számottevő sajtóérdeklődés mellett megrendezett eseményen Pogácsás Tibor, önkormányzatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy fejlődő környezetben élhessük mindennapjainkat.

– Nincs különbség, nem is lehet különbség pici település, kisváros, nagyváros és főváros között. Minden embernek lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy mindazt, amit a kor technikában, technológiában, egészségügyben, oktatásban, kultúrában nyújtani tud, az elérhető legyen – emelte ki Pogácsás Tibor.

A városvezető kérdésünkre elmondta, a megvalósítás egyáltalán nem volt zökkenőmentes. Valánszki Róbert hozzátette, a tervezetre első körben 498 millió forintot nyertek el, a későbbiekben azonban a megnövekedett költségek miatt csökkenteniük kellett a műszaki tartalmat és további forrásokat is be kellett vonniuk.

A komplexum végül 640 millió forintba került, a különbözetre végül költségtöbblet címén sikeresen pályáztak.

Az ügyeket tekintve integrált közigazgatási és hatósági központ, ez magyarul azt jelenti, hogy a kormányhivatal is ebben az épületben van. Okmányiroda, illetve kormányablak, ahol számos ügyet el tudnak intézni az ügyfelek. Magyarul nem kell Gyomaendrődre menni egy jogosítvány elkészítéséért. De ugyanitt van a hatósági osztály és a gyámhivatal is, valamint a közös önkormányzati hivatal minden irodájával várjuk a helyi lakosokat – fogalmazott a városvezető.

A térség országgyűlési képviselője az átadó eseményen kiemelte, hogy az eltelt 10 évben jelentős fejlődés történt, több mint 6 milliárd forint érkezett a térségbe.

– Számos beruházás történt, így elérkezett az idő, hogy a sor végén a városháza épülete is megújulhasson. Nagyon sok minden megvalósult itt Dévaványán is az elmúlt években. Oktatási intézmények, akik a gyerekeinkkel foglalkoznak, infrastrukturális fejlesztések, utak, sok minden épülhetett. Nehéz lenne felsorolni, hiszen több mint 6 milliárd forint érkezett az elmúlt 10 esztendőben – tette hozzá Dankó Béla.

Az eseményen Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója is tiszteletét tette, aki ismertette, nagyon nehéz hetek, hónapok vannak mögöttünk. Néhány hónapja még nem gondolták volna, hogy ennek a beruházásnak így, együtt örülhetünk. Az eltelt időszakban, még a világjárvány ellenére is mintegy 4 ezer ügyfél fordult meg a járási kormányhivatalban – fejezte ki Krizsán Anett.

Az átadó rendezvényt követően Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke leplezte le az épületegyüttes előtt található, Túzoktyúk csibékkel című szobrászati alkotást.

További programok »

FEL