Átadták a felújított termelői piacot Dévaványán

2018. december 5. 07:53 | behir

 

A piacot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén több mint 65 millió forintból újították fel – közölte az átadó ünnepségen Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere.

A projekt közvetlen célja a piaci élet újraélesztése és elsősorban a helyi termelők piacon való megjelenésének segítése, a lakosság piacra csábításával.

A beruházás során  fedett elárusítóhelyeket, kulturált kiszolgálóhelyiségeket, bérbe adható üzlethelyiségeket alakítottak ki. A szabad elárusító helyek rendezettebbek lettek, a területen szétszórt építmények egy új, korszerű létesítményben kaptak helyet. Az új épületben egy lángossütő, és egy előtérrel rendelkező, külön nemű vizesblokk mellett egy mozgássérült WC-t, valamint egy raktár- és irodahelységet alakítottak ki, emellett egy fedett elárusító hely létesült, együtt összesen 404,52 négyzetméteren, melyen 44 asztal várja a termelőket.

 

A dévaványai piac átadása. Fotó: Ambruzs-Szabó József

 

Rendezték a teljes piaci területet, felújították az aszfalt töredezett burkolatait, illetve összesen 86 kerékpártárolót helyeztek el. A használati melegvíz ellátást napkollektoros rendszer biztosítja a téli időszakban, elektromos fűtőpatron kiegészítéssel, míg napelemes rendszer lett kiépítve a világításon kívül a vizesblokk téli fagymentesítésének elektromos fűtéséhez, valamint a térvilágítás biztosítása céljából.

Az építés mellett 2000 négyzetméter térburkolat újult meg, továbbá 40 négyzetméter biológiailag aktív felület kialakítása történt meg.

Dankó Béla országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, hogy Dévaványa eddig 6 darab sikeres TOP-pályázaton összesen 1,5 milliárd Ft támogatást nyert el.

 

További programok »

FEL