Látogatási tilalom: Az Életfa Idősek Otthonában érdeklődtünk

2020. március 9. 17:09 | Sipos Gábor

Magyarországon is emelkedik a korona vírussal fertőzöttek száma. Bár az emelkedés nem drasztikus, az Operatív Törzs felhívást fogalmazott meg a kórházak és a szociális intézmények számára, melyben kérte a látogatási tilalom bevezetését március kilencedikétől.

Látogatási tilalom lépett életbe a Békés megyei kórházakban és a szociális intézményekben is hétfőtől. 

– Az Operatív Törzs felhívást fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a kórházakban és az idősek otthonaiban látogatási tilalmat vezessenek be az intézményvezetők, a betegek és az időskorúak fertőződésének megakadályozásának érdekében – fogalmazott Lakatos Tibor az Operatív Törzs ügyeleti központ vezetője.

Az érintett intézményekben a bent fekvő betegek illetve a bentlakók nem fogadhatnak látogatókat az intézkedés értelmében. A békéscsabai Életfa Idősek Otthonában is az ajánlás szerint járnak el hétfőtől, mondta el az intézményvezető.

– A mai nappal mi is bevezettük a látogatási tilalmat, ami azt jelenti, hogy nem jöhet be látogató az intézménybe, valamint megkértük, hogy a lakóink is a minimálisra csökkentsék az intézményből való kimenetelt. Ha nem szükséges, akkor inkább ne menjenek ki, bevásárolunk nekik, és mindent elintézünk – hangsúlyozta Such Tamara.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban az intézmény köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A hétfőn rendelkezésre álló információk alapján, a koronavirus.gov.hu portál adatai szerint a 9 fertőzött mellett már 67-en vannak karanténban, akkreditált laboratóriumban pedig 362 mintát vizsgáltak meg.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL