Labdarúgás: Volt edzője ellen szerepel az Előre

2017. szeptember 1. 18:31 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre öt veretlen, a Zalaegerszegi TE pedig három győztes meccs után várja a következő bevetést. A Merkantil Bank Liga 7. fordulójának rangadója szombaton 18 órakor kezdődik. A lilák korábbi edzője, Zoran Spisljak ezúttal a zalaiak kispadján foglal helyet – hívta fel a figyelmet a találkozó egyik érdekességére a klub hivatalos honlapja.

A zalaiak a nyögvenyelős (egy pont három meccsen) kezdés után összeállni látszanak és a legutóbbi három fordulóban már hibátlanul teljesítettek (ZTE–Siófok 5-2, Csákvár–ZTE 1-2, ZTE–Cegléd 2-0). Az eddig összegyűjtött 10 bajnoki ponttal már a táblázat 8. helyére léptek előre. A csabaiak sem tétlenkedtek, hiszen a második forduló óta veretlenül, a harmadik óta pedig kapott gól nélkül hozták mérkőzéseiket. A következő ellenfélhez képest két ponttal többet (11) szereztek és ezzel már felállhattak a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. A lilák mögött pontazonossággal áll a Nyíregyháza és a Kazincbarcika is, a zalaegerszegiek pedig hasonlóan szorongatott helyzetben vannak – csak fordítva, hiszen előttük ugyancsak 10-10 ponttal a Gyirmót, valamint a Szeged 2011 várja a 7. forduló történéseit.

A két együttes mérlegére tekintve, az előző alkalommal sem sikerült kozmetikázni a statisztikát, hiszen legutóbb, hazai pályán, 2017. május 3-án 2-0-ra nyertek a kék-fehérek. Az elmúlt tizenkét esztendőt elemezve az is látható, hogy az egymás ellen összesen lejátszott 22 mérkőzés felét nyerte meg a ZTE, hét alkalommal döntetlen, négyszer pedig csabai győzelem született. Ráadásként a zalaiak keretében szerepel Koszó Balázs és Kertész Tamás, akik korábban a Békéscsabát erősítették, de mindenképpen említésre méltó, hogy a már két találatnál járó Szatmári István a májusi derbin még ellenfélként lépett pályára. Mivel Boér Gábor korábban Zoran Spisljak segítőjeként tevékenykedett a viharsarkiaknál, a két szakvezető igencsak ismeri egymás gondolkodását, így aztán igazán érdekes és izgalmas lesz szemlélni a két csapat taktikáját és a felállást.

Az egerszegiek kimondva-kimondatlanul a feljutást tűzték ki célul, így ennek fényében próbáltak felkészülni és igazolni a 2017/2018-as szezonra. Érkezett Koszó Balázs-Kertész Tamás páros, nyugatra tette át székhelyét Szabó Marek és a veretes NB I-es múlttal rendelkező Nagy Gábor és Vernes Richárd is. Öt év után visszatért a határ mellé Balázs Zsolt, valamint a Ruzomberok kapitányát, Tomás Dubeket is soraikba állították. Fiatal kapusként igazolták le Szemerédi Norbertet, szerződést hosszabbított Nagy Tamás, viszont távozott Daru Bence. Sérültek viszont jócskán akadnak – bár kérdés, ez mennyire befolyásolja a keret összeállítását: Paudits Béla térdszalag-szakadása korábban fél év kihagyást vetített előre, Patvaros Zsolt kellemetlen izomsérülése majdnem tíz hónapja tart, Nagy Gábor még a felkészülés elején sérült meg, a hírek szerint azonban már újra bevethető. Két fiatal játékosuk – Ágoston Donát és Kretz Bálint biztosan kihagyja a viharsarki túrát, hiszen műtét, valamint lábfej törés miatt hosszabb időre kidőltek a sorból.

Az Előre heti programja kedden délután regenerációs tréninggel kezdődött, szerdán azonban már izmosabb program várt a srácokra: délelőtt-délután edzés, közben videózás is szerepelt a kiírásban. Csütörtökre egy pályás foglalkozást, valamint mérkőzéselemzést tervezett Boér Gábor. Pénteken reggel folytatódott a munka, majd szombatra még egy átmozgatást, majd taktikai értekezletet rendelt el a szakmai stáb.

A Békéscsaba 1912 Előre–ZTE FC mérkőzés játékvezetőjeként Takács Jánost akkreditálta a szövetség. Az 1972-es születésű sporttárs legutóbb július 31-én járt a Kórház utcában, a Békéscsaba– Kazincbarcika mérkőzésen, szintén játékvezetőként.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 7. fordulója már 2017. szeptember 1-én (péntek) megkezdődik, 18 órától a Gyirmót FC Győr–Soroksár mérkőzéssel. A maradék kilenc összecsapást szeptember 2-án majd. A párosítás a következő: Szolnok–Mosonmagyaróvár (15 óra), Budaörs-MTK, Budafok-Sopron, Vác–ETO FC Győr, Cegléd– Kisvárda, Dorog–Kazincbarcika (16.30 óra), Csákvár-Siófok, Nyíregyháza–Szeged 2011 (18 óra).

 

Így látják a főszereplők

 

Boér Gábor: – Számomra minden mérkőzés presztízskérdés, hiszen minden alkalommal – jó értelemben vett – élet-halál harcra készülök és ez nemcsak közhely, hanem tényleg így élem mindennapjaimat, valamint nagyon szeretném, ha egy idő után eljutnának ide játékosaim is. Nyilván mindenkiben dolgozik egy plusz dolog, hiszen a volt csapata és/vagy edzője ellen játszik, így ez extra energiákat tud felszabadítani. Óva intettem a csapatot, hogy csak ezt helyezzék előtérbe, hiszen leginkább magunkkal kell foglalkozunk! Jó dolog, hogy van egy plusz motivációs tényező, de a legfontosabb, hogy mindenki profin készüljön, és megfelelő módon tegye oda magát. Szerencsére nagyon rendben van az öltöző, ezáltal a csapategység is, így aztán jó hangulatban várjuk a szombati rangadót. Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre és komoly, közönségszórakoztató, izgalmas meccset tudunk majd játszani. Csak a három pontot tartjuk elfogadhatónak a hétvégén.

Zoran Spisljak: – Elég jól ismerem mindkét csapatot és biztos vagyok benne, hogy a szombati mérkőzés sok izgalmas pillanatot tartogat majd a nézők számára. Mindkét együttes jól felkészült a másikból, ezért nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.

Elekes Sándor: – A felkészülés elején kerültem a csapathoz, úgy érzem gyorsan sikerült beilleszkednem, elfogadtak a srácok is. Feladataim a masszírozáson kívül, a játékosok szinte teljes ellátása: megpróbáljuk kezelni a sérüléseiket, ügyes-bajos dolgaikban is segítünk, valamint a szertárosi teendőkben is szerepet vállalunk. Korábban kilenc évet töltöttem Gyulán az első csapatnál, de mivel kiestek a harmadosztályból, nekem is váltanom kellett. A Békéscsaba igényei találkoztak az enyémmel, így kerültem az Előréhez. Nagyon jól érzem magam, fantasztikus közösség alakult ki és tényleg elmondható, hogy a szakmai stáb mindenben szinkronban van egymással és a csapat többi tagjával is. Talán a legutolsó, ETO elleni mérkőzés volt számomra eddig a legizgalmasabb, de az előttünk álló forduló sem lesz egyszerű. Úgy érzem, hogy mindenkiben ott van a bizonyítási vágy, hogy megmutassák a volt és a jelenlegi edzőnek is képességüket, kvalitásaikat. Reméljük nem lesz görcsös a dolog és tudjuk majd hozni azt a játékot, amelyet az egész felkészülés alatt gyakoroltunk – úgy érzem egyre jobb csapatunk lesz. Sérültek tekintetében továbbra is jól állunk, bár most Gránicz Patrik szedett össze egy bokaszalag-húzódást, ami úgy néz ki, hogy előre láthatólag kéthetes kihagyást jelent számára. Szerencsére Nagy Pista már teljesen egészséges, teljes értékű edzésmunkát végzett, elvileg százszázalékos állapotban van, így most már csak a szakmai stáb döntésén múlik, hogy pályára léphet-e szombaton.

Nagy István: – Hat hetet kellett kihagynom sérülésem miatt, de most már teljesen egészséges vagyok. Bízom benne, hogy a mester számít majd rám a szombati meccsen, hiszen fizikálisan már 100 százalékos vagyok. Ugyanúgy készültünk a héten, mint bármelyik másik mérkőzésre, próbáljuk kizárni azt a körülményt, hogy ezúttal volt szakvezetőnk a vendég kispadon foglal majd helyet. Úgy érzem, hogy a csapat egyre jobb formába lendül, most már be tudjuk húzni az ikszesnek mondott meccseket is, hiszen összességében igen jó csapattá formálódtunk. Egész héten arra készültünk, hogy az igen jól működő védekezésen és kapusteljesítményen túl, egyre több kreativitást tudjunk a támadásokba is vinni. Ennek érdekében új elemeket is gyakoroltunk a héten, úgy készülünk, hogy megpróbáljuk meglepni a Zalaegerszeget. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot!

Király Patrik: – A korábbi emlékeimet igyekeztem lezárni magamban és próbálok profi módon, kizárólag az előttem álló feladatra koncentrálva felkészülni a szombati rangadóra. Minden munkát a szokásos módon, teljes intenzitással elvégeztem a héten és amennyiben lehetőséget kapok, igyekszem majd a legjobb formámat nyújtani a mérkőzésen. Szeretném teljesen kizárni az előzményeket és mindenképpen meg akarjuk nyerni sorozatban a harmadik meccsünket is. Szerintem az is a csapat erejét mutatja, hogy az előző fordulóban, egy relatíve gyengébb teljesítménnyel is győzni tudtunk és sokat tettünk eddig is azért, hogy néha egy kis szerencsénk is legyen.

További programok »

FEL