Labdarúgás: Újra nyert a ZTE a Kórház utcában

2017. szeptember 2. 21:30 | Kovács Dávid

A labdarúgó Merkantil Bank Liga előző kiírásában, tavasszal 2-0-s sikert aratott a Zalaegerszeg Békéscsabán. A zalaiak ezúttal is „udvariatlan” vendégek voltak és 3-0-s sikert arattak.

A ZTE gyenge kezdés után az utolsó három meccsét megnyerte, a Csaba pedig a legutóbbi négy összecsapásán nem kapott gólt, így izgalmas összecsapásra lehetett számítani. A vendégek együttesét pedig az a Zoran Spisljak irányítja, aki nem is oly rég a lilák mestere volt és a viharsarkiak jelenlegi edzője, Boér Gábor volt a segítője. Egy nappal a mérkőzés előtt azonban jött a szomorú hír, elhunyt a vezetőedző édesanyja, aki így nem ült le a vendégek kispadjára, távollétében Csató Sándor vezényelte a zalai gárdát.

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, a 8. percben már a harmadik szögletet végezték el, amely után Polényi Gábor fejelt Rybansky kapujába. A csabaiak hálóőre 436 perc után kapitulált. A hazaiak próbáltak éledezni, de a ZTE volt a veszélyesebb, főként az Előre bal oldalát tudták megverni. A hazaiak eközben csak pontatlan próbálkozásokig jutottak. A 31. percben Gyurján ugrott ki, aki azonban lövés helyett rosszul adott középre, a vendégek pedig egy gyors kontra végén Ekker Milán révén újra betaláltak, 1-1 helyett 0-2 állt az eredményjelzőn. A 36. percben Szatmári próbálkozását már Szappanos kapusnak kellett kapu fölé tolnia, azonban a félidőben is maradt a biztos zalai előny.

 

 

 

 

Pontatlan befejezések és ZTE-kontrák

 

A második játékrészre próbált frissíteni Boér Gábor: Pilán, Szélpál és Gyurján nem folytatta, a sérüléséből visszatérő Nagy István, Viczián Ádám és Zahorán Balázs érkezett. A fordulás utáni első negyedórában több lehetőség is adódott a lilák előtt, de olykor a kapufa, olykor Szappanos, vagy éppen a gólvonalon álló védő mentett. Az első rohamok után is jött a Csaba, de a befejezések követően nagy bravúrt nem kellett bemutatnia a vendégek kapusának, hiszen középre érkező lövéseket-fejeseket kellett hatástalanítani. A 70. perc után több hiba csúszott a hazai játékba, és a ZTE több jó kontrát is végigvitt, könnyen bevihették volna a kegyelemdöfést. Erre a 87. percben jött a legnagyobb lehetőség, amikor Rybansky buktatta Végh Gábort, Vernes Richárd azonban fölé bombázta a büntetőt. A csereként beálló támadó így sem volt szomorú a lefújás után, mert a 91. percben egy újabb ellentámadás végén csak gólt szerzett és beállította a 3-0-s végeredményt.

A csabaiak ezzel elszenvedték második hazai vereségüket és legközelebb a feljutásra pályázó Kisvárda otthonába látogatnak.

További programok »

FEL