Labdarúgás: Kiválóan kezdett és nyert az Előre Soroksáron

A Soroksár otthonába látogatott a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó Markantil Bank Liga 19. fordulójában. A lilák gyorsan vezetést szereztek és 2-0-s győzelmet arattak, amivel feljöttek a tabella 4. helyére – számolt be a csabai klub hivatalos honlapja.

A csabaiak jól kezdték a mérkőzést, hiszen a 2. percben egy védelmi bizonytalanságot Mészáros Márk tudott kihasználni. Tizennyolc méterről elengedett lövése utat talált a lábak között, és a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (0-1). A hidegzuhany után megpróbált talpra állni a Soroksár, és három perc múlva Frőhlich próbálkozott 16 méterről, majd pár minutummal később a csabai kapusnak kellett játékba avatkoznia. A 13. percben Lakatos lépett ki a balösszekötő helyén, de az ötös sarkáról nem tudta átpörgetni a labdát a kivetődő csabai kapus felett. Három egységgel később Birtalan indította mesteri átadással Tóth Dánielt, de a támadó lövését Kovács hárította. Fél óra játék után Frőhlich emelt remekül Pál András elé, aki ziccerben lőhetett, de Rybansky ismét bravúrral hárított. A kipattanó után Lakatos esett el a védők szorításában, és színészi teljesítményéért sárga lap lett a jutalma. A 36. percben Szatmári végezhetett el pontrúgást, Kovács kapus azonban biztos kézzel védett. Egy perccel később újra Szatmári és Birtalan volt a főszereplő, amikor egy támadást követően előbbi emelhetett kapura, az óriási helyzetben Valencsik a gólvonalról mentett. Öt perccel a játékrész vége előtt újra Ribánszkinak kellett reflexpróbát tartania, amikor Huszák próbálkozását semlegesítette.

A szünetben Boér Gábor cserélt, Gránicz helyett Nagy Sándor érkezett. A 47. percben Rybansky ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, hiszen Pál András lövését kellett védenie. Az 50. percben ismét Huszák volt aktív, Pál visszagurítását lőtte kapura, de sokadszor is a csabai hálóőr győzött. Az 57. percben Lipcsei Péter is cserére szánta el magát, Gera helyett János Norbert folytatta. Négy perccel később Urbin jelentkezett játékra, aki Nagy Istvánt váltotta. A 72. percben Pál a tizenhatos vonaláról visszagurított János elé, aki a léc fölé bombázott. A 75. percben megduplázta előnyét az Előre, Szatmári a bal oldalról keresztbe lőtte a labdát, Kovács csak beleütni tudott, majd érkezett Urbin Péter, és az ötös sarkáról a hálóba helyezett (0-2). A 89. percben János buktatta Királyt, megkapta második sárga céduláját is, így 10 emberrel kellett a vendéglátónak befejeznie az összecsapást.

A csabaiak gyorsan vezetést szereztek, amivel megalapozták sikerüket, majd negyedórával a vége előtt bebiztosították győzelmüket, így féltávnál a 4. helyen állnak a bajnokságban

Boér Gábor: – Gratulálok a fiúknak, nagyon értékes győzelmet szereztünk egy nagyon jó csapat ellen. Számomra egy kicsit érthetetlen is a Soroksár tabellán elfoglalt helye, hiszen a mai napon is bizonyították, hogy jó csapatot alkotnak. Az első félidőben korán megszereztük a vezetést, és ettől fogva tudtuk azt a játékot játszani, amit egy idegenben szereplő együttesnek kell. Ezt jól is csináltuk, megvoltak a lehetőségeink, le tudtuk volna zárni már az első játékrészben a meccset. Ezután volt néhány szerencsés szituáció, de úgy érzem ez most kijárt nekünk is. Keményen megdolgoztunk az eredményért, így nagyon örülök, hogy előzni tudtunk a tabellán. Menni és dolgozni kell tovább, két nehéz meccs következik az előttünk álló héten, ahol nem lehet más célunk, csak a győzelem! Szurkolóinknak köszönöm a biztatást!

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,