Labdarúgás: Újabb csabai siker - második helyen a lila-fehérek

2018. augusztus 13. 15:31 | Papp Ádám Sándor

Továbbra is veretlen a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata! Az NB 2 harmadik fordulójában a Ceglédet fogadta a lila-fehér gárda, és 2-0-ra győztek. Ezzel a viharsarki együttes két győzelemmel és egy döntetlennel a tabella második helyét foglalja el.

A hazai együttes már a kezdőrúgást követően uralta az első játékrészt. Fölényes, sokpasszos játék jellemezte a csabaiakat, akik szinte alig engedték át ellenfelüket a félpályán. A közönségnek nem kellett sokat várnia a találkozó első találatára, a 20. percben Király Patrik szögletét váltotta gólra Urbin Péter, aki jól helyezkedett és a kapu jobb oldalába bólintotta a labdát. A hazaiak a félidő vége előtt megduplázhatták volna előnyüket, ám a partjelző lest látott, így a csapatok 1-0-s eredménnyel mehettek az öltözőbe.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban. Az 50. percben a csereként beállt Lukács Richárd veszélyeztette a hazai kaput, azonban lövése a kapufáról kifelé vágódott. Ezt követően a vendégek feljavultak, de továbbra is a hazai gárda irányította a mérkőzést. Így volt ez a 80. percben is, amikor Hursán György indult meg a félpályától, majd az ellenfél tizenhatosához sarokkal gurította vissza a labdát az érkező Szatmári Istvánnak, aki nem hibázott és beállította a 2-0-s végeredményt.

- Mindenképpen a stabil mérkőzésre próbáltunk összpontosítani, abból a kontratámadásra. Az első félidőben ebből nem sok minden valósult meg. Volt egy periódus a második félidőben, amikor esetleg egyenlíthettünk volna vagy esetleg fordíthattunk is volna, de azt kihagytuk és a végén még kaptunk egy gólt - fogalmazott Klausz László, a Ceglédi VSE vezetőedzője.

A lila-fehérek korábban hazai pályán 3-0-ra diadalmaskodtak a Mosonmagyaróvár ellen, majd Budaörsön 2-2-es döntetlennel zártak. Boér Gábor együttese a vasárnapi győzelemmel a tabella második helyére ugrott fel.

- Nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó felfogásban léptünk pályára és rengeteget birtokoltuk a labdát. Meggyőzően játszottunk, főleg az első félidőben. Ekkor azért nagyobb előnyt kellett volna szereznünk. A második játékrész első tíz percében egy kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, de igazságtalan lett volna, ha ott az ellenfél tudott volna egalizálni, volt rá egy sanszuk. Onnantól kezdve ismét átvettük az irányítást - emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

A lila-fehérek következő mérkőzésüket idegenben, az eddig szintén veretlen, Zalaegerszeg csapata ellen játsszák vasárnap 18 órától.

További programok »

FEL