Labdarúgás: Súlyos vereséget szenvedett az Előre II.

2022. október 2. 14:05 | Kovács Dávid

A csabaiak második csapata 7-2-re kikapott a Vasas II. otthonában a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 11. fordulójában.

VASAS FC II. – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II. 7-2 (3-1)
Budapest, Fáy utcai Sportcentrum. Vezette: Holczbauer Flórián (Szalai Dávid, Blium Dániel)

VASAS II.: Bánfalvi (Ménesi 75.) – Puskás (Forgó 75.), Litauszki, Hosszú (Farkas 55.) - Farkas B., Hidi M, Ódor, Kapornai - Cipf, Pócs (Rab 55.), Őri (Huszár 55.). Vezetőedző: Harmati Tamás

BÉKÉSCSABA II.: Tóth A. – Zahorán (Bacsa 50.), Trescsula, Izing, Balla – Babinyecz (Orvos 75.), Ilyés, Sipos (Marik, a szünetben) - Oláh, Pap (Sipaki 51.), Bónus. Vezetőedző: Szenti Zoltán

Gólszerzők: Litauszki (26., 37.), Pócs (31., 49.), Cipf (48., 52.), Kapornai (84.) ill. Oláh Á. (21., 89.)

A lilák hétközben megszerezték második győzelmüket a bajnokságban, miután 5-1-re kiütötték a Debrecen második csapatát. Szenti Zoltán és Nagy Sándor együttesére vasárnap az a Vasas várt, amely a 14. helyen állt a forduló előtt.

A Békéscsaba ugyan jól kezdett, Oláh Ákos a 21. percben közelről a kapu jobb oldalába helyezte a labdát – írja a Vasas meccsről készült beszámolója (0-1). Gyorsan egyenlített a fővárosi csapat: egy jobb oldali szögletet követően a piros-kékek legrutinosabb játékosa, Litauszki Róbert 10 méterről védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba (1-1). Öt perccel később már a fordítás is sikerült: Pócs Balázs 9 méterről higgadtan lőtt a bal sarokba (2-1). A 37. percben Litauszki ismét fejjel volt eredményes, így csapata két góllal vezetett a félidőben (3-1).

A szünetben ugyan próbálta rendezni a sorokat a Csaba, ennek ellenére a második játékrész elején hét perc alatt három gólt kapott: Cipf Dominik szépségdíjas gólt szerzett, Pócs Balázs egy kapushibát kihasználva talált be, Cipf pedig Kapornai beadása után duplázott (6-1). A hajrában Kapornai Ákos a hetedik Vasas-gólt is megszerezte, egy perccel a vége előtt Oláh Ákos szépített és beállította a végeredményt (7-2).

A Békéscsaba nem tudott ellépni a kieső helyekről, maradt a 19. helyen. A lilák legközelebb a DVTK II. csapatát fogadják hazai pályán, október 9-én.

 

További programok »

FEL