Labdarúgás: Otthon tartotta az egy pontot a Békéscsaba a Pécs ellen

2021. november 7. 21:31 | Papp Ádám Sándor

A 8. helyezett PMFC együttese ellen folytatta a férfi labdarúgó NB II küzdelmeit a Békéscsaba 1912 Előre vasárnap este.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-PÉCSI MFC 1-1 (0-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 420 néző. Vezette: Nazsa (Horváth R., Tőkés)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S. (Zvara, 61.), Farkas M., Bora, Fazekas (Sipos, 81.), Kitl – Hodonicki (Horváth P., 61.), Király, Szabó P. – Lukács R. (Ilyés, 86.), Pantovic. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
PÉCS: Helesfay – Sági (Grabant, 69.), Rácz L., Dávid, Katona L. – Kónya, Futó, Hursán (Svedyuk, a szünetben), Hegedűs M. – Tihanyi (Bíró B., 40.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László
Gólszerzők: Pantovic (82.), ill. Katona L. (73.)

A mérkőzés első helyzete a vendégek előtt adódott, a 3. percben mintegy 20 méterről elvégzett szabadrúgás elkerülte a hazai kaput. A 23. percben egy gyorsan elvégzett csabai szabadrúgás után alakult ki kavarodás, Király Patrik beadásánál Nikola Pantovic maradt egyedül, a kapáslövés azonban gyengére sikerült, a vendégek hálóőre fogta a kísérletet. Az első játékrész következő említésre méltó helyzetét a Békéscsaba alakította ki a 38. percben: egy szabadrúgást követően kétszer is kapura lőhetett a házigazda, másodjára Fazekas Lóránt tüzelt mintegy 18 méterről, lövését könnyedén hárította Helesfay Donát.

A második félidő első helyzetét a Békéscsaba neve mellé lehetett felírni: az 52. percben Pantovic beadása után Lukács Raymond nem tudta jól megfejelni a labdát, így kimaradt a ziccer. Az 56. percben Adamcsek Máté veszélyeztette a csabai kaput, lövése Bora György lábában akadt el, amely éppen csak a léc fölé szállt. Két perccel később ismét Adamcsek volt veszélyes, aki egy beadást követően tüzelt, Czinanó Áron azonban jó helyen állt, így védeni tudott. A 61. percben kettős cserét eszközölt Schindler SzabolcsZvara Levente váltotta Nagy Sándort, valamint Horváth Péter érkezett Hodonicki Márk helyére. A 73. percben megszerezte a vezetést a Pécs: egy nagy bedobást követően csúsztatott az egyik vendég játékos, majd Czinanó nem tudta kipaskolni a labdát, a lepattanót Katona Levente bólintotta a kapuba (0:1). A 76. percben Adamcsek ugyan háttal állt a csabai kapunak, de zavartalanul átvette a labdát, lefordult, majd 11 méterről lőtt, ám a csabaiak kapusa odaért a próbálkozásra. A 81. percben Sipos Gábor érkezett Fazekas Lóránt helyére. A 82. percben nagy lehetőséghez jutott a Békéscsaba: Lukácsot rántotta le a tizenhatoson belül egy pécsi védő, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Pantovic végezte el, amelyet kivédett a kapus, majd a támadó a kipattanót befejelte a kapuba (1:1). A 85. percben az utolsó cseréjét is kihasználta a hazai együttes, Lukács helyére Ilyés Tamás érkezett. Alig fél perccel később Horváth lőhetett szinte üres kapura a tizenhatos sarkáról, az utolsó pillanatban Katona lépett bele a kísérletbe. A szögletet követően Szabó lőtte élesen be a labdát, de a társak lemaradtak, így elmaradt az újabb csabai gól. A 91. percben a pécsiek is óriási helyzetet dolgoztak ki, az alapvonalról beérkező labdára Futó Zsombor érkezett, a lövést Czinanó reflexmozdulattal hárította. A kimaradt ziccer után kontratámadást vezetett a Békéscsaba, Horváth beadás helyett a rövid sarkot célozta meg, lövése éppen csak a kapu fölé szállt, így 1:1-es végeredménnyel zárult a Békéscsaba és a Pécs összecsapása.

A Békéscsaba 1912 Előre tizenöt fordulót követően a 18. helyet foglalja el a másodosztályban. A lilák legközelebb a válogatott szünet után november 21-én 13 órától a WKW ETO FC Győr otthonában lépnek pályára.

Galéria

További programok »

FEL