Labdarúgás: Négyből négy - A Siófokot is megverte az Előre

2018. szeptember 2. 19:39 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2-0-ra verte a Siófokot a labdarúgó NB II. 7. fordulójában, így négy mérkőzés után is százszázalékos hazai pályán.

 

 

Boér Gábor két helyen változtatott a hétközi, Vasas elleni összeállításon: Babinyecz és Szalai helyett Zahorán, valamint Hursán kapott helyet a kezdőben. A Siófok edzője, Varga Attila viszont nem módosított az ETO FC Győrrel szembeni győztes gárdán.

A korábbi hazai meccsekhez hasonlóan jól és góllal kezdett a Csaba: a 12. percben Gránicz Patrik bolondította meg a védőjét a jobb oldalon, az alapvonalról gurított középre, Király Patrik pedig közelről a kapuba passzolt (1-0). A folytatásban is a lilák irányítottak, Mezei Szabolcs révén kétszer is ígéretes helyzetbe kerültek, de újabb viharsarki találat nem született. Egy hazai hiba után közel volt az egyenlítéshez a Siófok: a 37. percben egy kontrát vitt végig a Balaton-parti együttes, Tóth Martin be is talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A játékrész hajrájában a vendégek birtokolták többet a labdát, de az állás nem változott.

 

Viczián fejese védhetetlen volt (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után rögtön nagy helyzetbe került a Siófok, Elek Bence egy az egyben vitte a kapusra a labdát, de a bal sarok mellé gurított. A csabaiak a másik oldalon megbüntették a kihagyott ziccert: az 58. percben egy kis szögletet követően Gránicz ívelt középre, Viczián Ádám emelkedett a legmagasabbra és a léc alá fejelt (2-0). A Siófok Medgyes Zoltán révén még visszazárkózhatott volna a meccsbe, de a támadó a 63. percben az ötösről mellé lőtt, tíz perccel később pedig kiváló fejesét Ribánszki tolta szögletre. A hajrában fáradni látszott a házigazda, ugyanakkor okosan őrizte az előnyét és fegyelmezetten futballozott. A 91. percben Gránicz Patrik adhatta volna meg a kegyelemdöfést, de a kontra végén Molnár Péter védte a támadó lövését.

A Békéscsaba 2-0-ra nyert és négy mérkőzés után is százszázalékos a Kórház utcai stadionban, így 14 ponttal feljött a tabella 2. helyére. A lilák a válogatott szünet után a Csákvár otthonában folytatják a bajnoki küzdelmeket.

A mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló, Kezdőkör című sportmagazinban láthatják, a mérkőzést teljes egészében 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL