Labdarúgás: Nagy csata és csabai döntetlen a Gyirmóttal

2017. október 8. 21:18 | Kovács Dávid

Nem bírtak egymással a felek a Békéscsaba-Gyirmót NB II-es rangadón. Két taktikai és erőnléti szempontból is jól felkészült gárda meccsén a vendégek szereztek vezetést, azonban a lilák hátrányból egyenlítettek és egy pontot a Kórház utcában tartottak.

A vendégek kemény, öttagú védelemmel álltak fel, de nem mondtak le a támadásokról sem, igaz, jobbára a kontrákra építettek. A csabaiak enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, a félidő második felében pedig már a kaput is célba vették. A 22. percben Szatmári lőtt mellé, majd négy perccel később Gránicz lépett ki, de a védők tisztáztak. A 33. percben a vendégek támadója, Paku lopott el egy labdát, majd az oldalhálóba lőtt. A 36. percben Gránicz lőtt egy védő fejelte ki a kapu torkából. A 40. percben Viczián fejesét fogta a vendégek kapusa, ám maradt a gólnélküli állás.

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az első játékrészben véget ért. A vendégek jól védekeztek, a csabaiak mentek előre, de nem találták a fogást. Ráadásképp Viczián, majd Mészáros is sérülés miatt vált ki a játékból. A 68. percben Szegi jó passza után Kiss Máté előbb higgadtan elfektette a csabai védőt és pontosan lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A lilák nem adták fel, tíz perccel később Urbin Péter forgatta be a védőjét és lőtt a léc alá (1-1). A hajrában is többet volt a labda a házigazdánál, de az eredmény már nem változott, így maradt a pontosztozkodás.

Az elsődleges röntgen alapján Viczián Ádám orrcsontjából egy kis darab letört, a vérzés felületi volt, így valószínűsíthetően nem annyira komoly a dolog, mint amilyennek látszott. A további vizsgálatok alapján dől el, hogy maszkkal vagy anélkül, és egyáltalán tudja-e vállalni a következő napok edzésmunkáját. Mészáros Márk vádlisérülést szenvedett, a hétfői ultrahang után minden kiderül. Gránicz Patriknak is izomfájdalmai voltak, további vizsgálatok szükségesek a pontos diagnózishoz – számolt be a csabai klub honlapja.

Boér Gábor (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): Reális az iksz, hiszen két nagyon jól felkészült és felkészített csapat találkozott egymással. Véleményem szerint egy picit az osztály szintjét meghaladó meccs volt. Nem is feltétlenül a látványos dolgokra gondolok, hanem küzdelemre, a párharcokra, a futómennyiségre. Gratulálok mindkét együttesnek, de sajnálom hogy nem tudtunk egy kis szerencsével közelebb kerülni a három pont megszerzéséhez. Ha a szívemre teszem a kezem, akkor a döntetlen tényleg igazságos és örülök annak, hogy vesztes állásból sikerült felállnunk.

Molnár László (vezetőedző, Gyirmót FC Győr): Azt hiszem, hogy a döntetlen rendben van. Mindkét csapat igen jól felkészült a másikból és láthattuk, hogy mindkét együttes akart futballozni – ez volt a legfontosabb a mai napon. Taktikai szempontból be volt biztosítva mindkét alakulat, így nem is volt túl sok helyzet. A második félidőben egy kontrát be tudtunk húzni, vezettünk, de a Békéscsaba a folytatásban is megcsinálta a dolgát. Ki tudtak egyenlíteni és utolsó pillanatig bizonytalan volt a pontok sorsa. Ez volt a szép, ezen a meccsen. Meg vagyok elégedve, hiszen Békéscsabáról elvinni egy pontot, az nagyon jó.

További programok »

FEL