Labdarúgás: Megvan az első hazai siker – videóval

A lila-fehér együttes egy idegenbeli Sopron elleni döntetlen után várta a hétközi, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést, míg a vendégek hazai pályán szenvedtek vereséget a Cegléd együttesétől. Összességében a mutatókat tekintve szinte teljesen egyforma volt a két csapat négy fordulót követően, így aztán nagy küzdelemre volt előzetesen kilátás!
Érdekes volt látni már a mérkőzés elejétől, hogy a vendégek tulajdonképpen teljesen a védekezésre rendezkedtek be. Ezt a dolgot viszont egyértelműen jól csinálták, remekül szállták meg a kapujuk előterét, nem hagyták kibontakozni a csabai labdarúgókat. Boér Gábor tanítványai ettől függetlenül nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, megpróbálták a gyors, rövidpasszos játékkal mielőbb a vendégek 16-osának közelébe férkőzni. A labdabirtoklás fölénye mezőnyfölényt is eredményezett a csabaiak számára, viszont igazi veszélyt csak a 20. és a 26. percben sikerült kialakítani. Az első lehetőségnél Birtalan Botond jobboldali beadását Szatmári 11 m-ről alig fejelte fölé, a második esetben Urbin Péter és Birtalan is gólt lőhetett volna, de végül ez közelről sem sikerült. Boér Gábor nem volt teljesen elégedett a látottakkal, Pilán Márkó helyett Ilyés Tamás jött a pályára még a félidő lefújását megelőzően. A 33. percben a Mosonmagyaróvár egy szabadrúgásnak köszönhetően jutott el ellenfele kapujáig először, de a beívelés utáni fejes gyatrára sikeredett. Hat perccel ezt követően majdnem a csereember Ilyés oldotta fel a gordiuszi csomót, miután Birtalan sokadik jobboldali beadását követően ő csúsztatott fejjel a hosszú sarok irányába, a labdáról Urbin csak centikkel késett le. Négy perccel az első félidő lefújása előtt a vendégek előtt még adódott egy lehetőség: ez sem kidolgozott akció végén, hanem eladott labdából. Tóth Milán 25 m-ről lőtt, Rybansky remekül védett. Az első 45 percben tehát végig a hazaiak akarata érvényesült, ettől függetlenül gólt nem sikerült szerezni.

 

 

 

 

Két remek találatot ünnepelt a Kórház utca

A második játékrész elején egy lövésváltást követően minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A vendégek kizárólag a védekezéssel törődtek, a támadás építésre már nem futotta erejükből, sőt, kontrázni sem tudtak. A csabai játékosok már a középpályán levédekezték őket, és azonnal indították az offenzívát ellenfelük kapujára. Az látszott, hogy nem lesz egyszerű feltörni a vendégek védelmét, de végül az 56. percben egy nagyon szép támadás után sikerült. Kiváló összjátékot követően Urbin passzolt ki jobbra az érkező Szatmári Istvánnak, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, hidegvérrel elfektette a védőjét, majd ballal, 8 m-ről a kapu közepébe, a léc alá lőtt (1-0). A remek találatot követően is támadásban maradt a Békéscsaba, Boér Gábor cseréi is egyértelműen azt célozták meg, hogy legjobb védekezés a támadás. Gyurján Bence és Gránicz Patrik személyében két gyorsléptű, támadó szellemű játékos érkezett a pályára csereként. A 67. percben egy Gránicz-próbálkozást követően valószínűleg egy 11-es is elmaradt. Legalábbis nagyon gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül Gyurján a Juhász Györggyel való találkozása során. Nem szegte azonban a kedvét ez a fiatal játékosnak és a 80. percben 20-21 méterről irtózatos erejű bombagólt szerzett a jobb felső sarokba bal lábbal (2-0). Nem volt nehéz kitalálni, hogy ezzel a hazai találattal el is dőlt a három bajnoki pont sorsa. A vendégcsapat nem volt képes újítani és a maradék időben csak szögletekig jutottak el Várhidi Péter fiai.

Teljesen megérdemelten nyerte a találkozót ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre együttese, miután a 90 perc során szinte végig a kezében tartotta mérkőzést és irányította a játékot. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezen a mérkőzésen a három bajnoki pont nem marad a Kórház utcában. Ez a győzelem azt jelentette, hogy megvan az idény első hazai sikere ebben a bajnoki idényben.

 

Szegedi Zsolt

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,