Labdarúgás: Jó rajtban bíznak a lilák

2018. július 28. 08:47 | Kovács Dávid

A Mosonmagyaróvár ellen kezdi az új bajnoki szezont a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. A lilák a másodosztályú bajnokság egyik legalacsonyabb átlagéletkorú együttesével várják a szezon rajtját. A klub vezetése a biztos bennmaradást, és az 5-10. hely egyikét tűzte ki célként a csapat elé.

 

 

A viharsarki együttes keretében számos változás történt a nyári szünetben, hiszen több kulcsember is távozott. A gólkirály Birtalan Botond mellett többek között Nagy István és Dlusztus András is más csapatban folytatja a pályafutását. Az egyesület több fiatal játékosnak is profi szerződést adott, ennek eredményeképp az Előre idei csapatának átlagéletkora 22 év, ami az egyik legalacsonyabb a másodosztályban. A csapat legrutinosabb játékosa a 33 esztendős Ribánszki László, aki higgadtságával és jó védéseivel segítené az együttest.

 

Ribánszki László jó teljesítményére szüksége lesz a csabaiaknak (Fotó: Fazekas Róbert)

 

– Sokat biztatom majd a társakat, de elkél a jó szó és az irányítás is a fiataloknak. Szerintem lelkes lesz a csapat, remélem, hogy jól küzdünk majd és akkor nem lesz probléma – emelte ki a kapus.

Boér Gábor együttese június végén kezdte meg a felkészülést és szűk két hónapos szünet után lép pályára újra tétmérkőzésen.

– Gyorsan eltelt a felkészülés. Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült mindenkinek ez a négy hét. Szerintem az edzőmérkőzéseken is jól szerepelt a csapat. Nagyon fiatalok vagyunk, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy behúzzuk a meccseinket – fogalmazott Pilán Márkó.

A klub vezetése a középmezőnybe jutást, vagyis az 5-10. hely egyikét tűzte ki célként, illetve azt, hogy a csapat minél hamarabb begyűjtse a bennmaradáshoz szükséges pontszámot.

– Nagyon szeretnénk jól rajtolni. Amit szeretnék látni - nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem minden találkozón - az a küzdőszellem, a motivált játék és a mindenáron győzni akarás, ez a minimum, amit elvárunk a csapattól. Nagyon szeretném, ha egy alázatos, sokat dolgozó csapat futna ki a gyepre, amelyért érdemes minden héten kijönni a stadionba és megnézni őket – fogalmazott a csapat vezető edzője.

A szezonnyitó találkozó vasárnap este 7 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL