Labdarúgás: Megtalálják-e a góllövő cipőt a lilák?

2017. augusztus 22. 18:07 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre együttese az előző szezonban még másodosztályú újoncként szereplő Mosonmagyaróvár csapatát fogadja a hétközi, ötödik fordulóban szerdán este 19 órától a Kórház utcai Stadionban. Boér Gábor együttese az élmezőny nyomába eredne, ehhez pedig hazai pályán kellene begyűjteni a három pontot két gólnélküli döntetlen után.

Mindkét együttes számára nagy szükség lenne újabb bajnoki pontok gyűjtésére, hiszen jelen állapotban azonos 5-5 egységgel, csupán a jobb gólkülönbség billenti a lilák felé a mérleg nyelvét. A döntetlen jelen esetben túl sok előrelépési lehetőséggel egyik fél részére sem kecsegtet, hiszen az élboly már 5 pontnyira távolodott. Százszázalékos csapat már nincs a mezőnyben, mivel legutóbb már a Nyíregyháza is botlott. Az MTK-nak a csabaiak törtek borsot az orra alá (0-0), a Kazincbarcika a Szolnok ellen hullajtott pontokat (0-0), míg a Kisvárdának rögtön az első fordulóban, éppen a mosoniak ellen (3-3) nem sikerült a kibontakozás.

Ráadásul érdekes módon az óváriak ellen – a két résztvevő fél rövid történelmét tanulmányozva – az Előrének még egyszer sem sikerült győznie: 2016. október 30-án Békéscsaba 1912 Előre – Mosonmagyaróvár 0-1, 2017. május 7-én Mosonmagyaróvár – Békéscsaba 1912 Előre 0-0. Hazai pályán elvárható lenne a határozott, gólerős fellépés, de tudjuk és az már az előzményekből is látszik, hogy nem lehet fejjel a falnak rontani. A következő ellenfél a csabaiakhoz hasonlóan egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel, öt bajnoki pontot gyűjtött, amellyel pillanatnyilag a tabella 10. helyére sorolták magukat. A mérkőzés egyik pikantériája, hogy a hosszú ideig lilában játszó Juhász György és a korábban szintén békéscsabai színekben szereplő Lőrinczy Attila ezúttal már volt csapata ellen léphet pályára.

A jövő hétre elrendelt válogatott szünet miatt, ezen a hétvégén még a hatodik fordulót is megrendezik, éppen ezért mind a bajnokság, mind pedig lélektani szempontból nagyon hasznosnak bizonyulna a szerezhető hat pont begyűjtése, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A csapat vasárnap éjszaka érkezett haza a soproni túráról és hétfőn délelőtt már meg is kezdte a felkészülést a szerdai mérkőzésre. Kedden videózás és délelőtti tréning, szerdán pedig még egy átmozgató edzés szerepel a programban. A héten nincs pihenőnap, így csütörtökön és pénteken újra közös foglalkozásokon vesznek részt a játékosok. A szombat délelőtti frissítés után pedig útra kel az együttes és az estét már Győrben tölti. A vasárnap reggeli átmozgatás után, taktikai értekezlet és délután már a WKW ETO FC Győr elleni bajnokival zárják a hetet.

A Békéscsaba 1912 Előre–Credobus Mosonmagyaróvár mérkőzés játékvezetőjeként Ducsai Józsefet akkreditálta a szövetség, akivel legutóbb 2016. november 20-án, a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus 3-0 mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattak utoljára a lilák. Pályafutása alatt összesen 525 sárga- és 29 piros színű lapot használt fel. Segítőiként Varga Zsoltot és Garai Pétert jelölték ki.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 5. fordulójának összes mérkőzését megrendezik szerdán. A párosítás a következő: Budaörs–Kazincbarcika, Budafoki MTE–Szeged 2011, Szolnoki MÁV FC–MTK Budapest, Vác FC–Soproni VSE, Ceglédi VSE–WKW ETO FC Győr, Nyíregyháza Spartacus FC-Soroksár SC, Békéscsaba 1912 Előre–Credobus Mosonmagyaróvár, Aqvital FC Csákvár–ZTE FC, BFC Siófok–Kisvárda Master Good, Gyirmót FC Győr–Dorogi FC.

 

Így látják a főszereplők

 

Boér Gábor: – Az előző meccsel kapcsolatban is az a pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, de egyben az a negatívum, hogy nem is rúgtunk. Mindenképpen szeretnénk ezen változtatni és újra megtalálni a góllövő cipőnket, de azt azért nem mondanám, hogy erre nem volt lehetőségünk, hiszen mindkét utóbbi meccsen adódtak előttünk olyan szituációk, melyeket sokkal jobban is be lehetett volna fejezni. Sőt, mondhatom azt is, hogy Sopronban a második félidőben igen komoly támadójátékot produkáltunk, egyedül csak a gól hiányzott, illetve az, hogy a tizenhatos környékére érve, még határozottabbak és pontosabban tudjunk lenni. Ezt próbáltuk az utolsó két edzésen előtérbe helyezni és ezt próbáltuk sulykolni a játékosokba. Természetesen tudjuk, hogy képesek gólokat szerezni és biztos vagyok benne, ha végre meg tud törni a gólcsend, akkor újra minden támadó felfogású játékosom magára talál. Talán ilyenkor jönne jól egy olyan gól vagy egy olyan szituációból szerzett találat, mint egy pontrúgás vagy egy lecsorgó labda. Biztos vagyok benne, hogy ez a helyzet jó irányba változik és újra hatékonyak tudunk lenni elöl. A Mosonmagyaróvár hasonlóan a Sopronhoz, egy védekezésre építő csapat és talán az egyik legdefenzívebb alakulat az NB II-ben, az eddigi teljesítményük alapján. Egyáltalán nem rossz az eredmény-lajstromuk, viszont úgy gondolom, hogy hazai pályán nekünk nem lehet más opció, mint a három pont begyűjtése. Ehhez nagyon sok energiát kell mozgósítanunk, dinamikusan kell futballoznunk és nyugodtan, profi gondolkodással, hidegvérű "gyilkosként" kell kihasználnunk a helyzeteinket. Természetesen lesz változás a kezdőben – tekintettel arra, hogy rövid időn belül három mérkőzést játszunk, de annyira azért nem forgatjuk fel a keretet. Még nem állt össze bennünk teljesen, hogy ki alkotja majd a kezdő tizenegyet, a mai és holnapi edzések alapján tudjuk ezt majd elsősorban kijelölni. Meg kell azt is néznünk, hogy ki mennyire tudott frissülni, a hétvégi mérkőzés és hosszú út után. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a legjobb összeállítást, akik a tudásuk legjavát tudják nyújtani szerdán.

Tóth Dániel: – Eddig még nem kaptam a szezonban játéklehetőséget, hiszen sok új játékos érkezett, így nem nyílt alkalmam a bizonyításra. Remélem, most eljön ennek is az ideje és sikerül majd a pályán, éles körülmények között is jól teljesíteni, esetleg gólt szerezni. Nagyon nehéz meccs elé nézünk, az óváriak igen jól védekeznek, és ebből próbálnak ellentámadásokat építeni. A mi játékunk alapvetően támadó jellegű, ez is a célunk a továbbiakban is és hazai pályán egyértelműen csak a győzelmet tartom elfogadhatónak. Jó állapotban vagyunk, bírni fogjuk a sorozatot, de ezért nyilván lesznek majd változtatások a szakmai stáb részéről.

Szalai Dániel: – Eddig egy mérkőzésen kaptam lehetőséget, de talán majd most, a sorozatos meccsek miatt újból számít rám a mester. Ha így lesz, akkor megpróbálok élni a lehetőséggel és remélhetőleg egyre több időt tudok majd játszani. A Mosonmagyaróvárt kielemeztük, masszív védekezést felvonultató együttesről van szó, nagyon jól kontráznak és kitűnő százalékban használják ki a helyzeteiket. Próbálunk majd élni azzal a vélhetően kevés lehetőséggel, amely adódik előttünk a mérkőzésen és hazai pályán gólt lőni. Remélem, hogy góltalanság vége, egy új győzelmi sorozat kezdete lesz. Egyértelműen mi vagyunk a meccs esélyesei, meg kell próbálnunk feltörni a védelmüket és akkor nem lehet probléma itthoni körülmények között. Bízom benne, hogy ismét szép számban látogatnak ki szurkolóink, amit szeretnénk meghálálni egy jó teljesítménnyel.

Bacsa Zoltán: – A klubnak még gyerekként lettem tagja és ifjú koromig játékosként szerepeltem. Masszőrként most kezdtem a nyolcadik évemet az Előrénél, ahol ilyen beosztásban is sokkal több feladatot szükséges ellátni, mint ahogy az kívülről látszik. Nem csak masszírozunk, hiszen például ilyenkor nyáron megsokszorozódik az elvégzendő munka – vizes kezeléseket is biztosítunk a srácoknak, hogy megfelelőképpen frissülni tudjanak. Reméljük, hogy az új helyünkön – amelyet nemsokára már birtokba is vehetünk – minden szükséges feltétel adott lesz a maradéktalan munkavégzéshez. Most ez még sajnos nem minden szempontból adott, de a lényeg, hogy nekünk is maximálisan ki kell szolgálnunk focistáinkat, hogy nekik semmi mással ne kelljen foglalkozniuk, csak a játékkal. További teendőink közé tartozik a vitaminok beszerzése, adagolása, kiosztása, a szerelések megoldása és előkészítése, a tréningeken a víz biztosítása – ami a régmúlthoz képest sokat változott. Annak idején kifejezetten tiltották az ivást edzés és mérkőzés alatt, most pedig ez kötelező és rettentően oda kell rá figyelni. Be szoktunk segíteni a labdás részeknél is, hogy minél gyorsabban meg lehessen oldani az előírt feladatokat. A munkánkból kifolyólag gyakorlatilag a klubnál élünk, hiszen a felkészüléssel együtt és a hétközi edzésekkel, utazásokkal évente legalább 40 hétvégén is szolgálatban vagyunk. Bár a bajnokságból még nem telt el sok idő, így korai lenne elhamarkodott következtetésekre jutni. Az látszik, hogy a rengeteg új igazolás beépítése, az összes csapatnál időt igényel. Ettől függetlenül nekem is az a véleményem, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, iszonyú nehéz lesz bárkinek odaérni a végén. Az MTK-tól például mindenki megijedt egy kicsit, ehhez képest itthon majdnem megfogtuk őket. Sopronban is volt egy szerintünk egyértelmű büntető, amit a spori nem adott meg. Úgyhogy vannak ilyen dolgok is, de azt szokták mondani, hogy a szezon folyamán majd visszakapjuk, amit elvettek tőlünk és úgy talán kiegyenesedik minden. Bízom benne, hogy a kitűzött cél, hogy harcban tudjunk maradni a feljutásért megvalósul, de iszonyú nehéz lesz, mert 4-5 együttes simán a pakliban van. Sérülések tekintetében szerencsére igen jól állunk, hiszen más sokkal tehetősebb csapatokkal szemben, ahol panaszkodnak is a tömeges sérülésekre – nálunk csupán Nagy Pista volt maródi. Szerencsére már el tudta kezdeni a labdás edzéseket és bízunk benne, hogy 2-3 héten belül már élesben is pályára léphet. Dlusztus Bandi szenvedett még sokat a felkészülés során, hiszen az előző csapatával egy homokos, sóderos feltöltésű pályán játszottak egy szezont, ettől aztán gyakorlatilag krónikus Achilles-ín gyulladása volt folyamatosan. Most már a második meccsen nem volt gondja – a Szeged elleni mérkőzésen még görcsölt és fájt is, de mostanra szerencsére – lekopogom – talán sikerült rendbe szedni. A mérkőzések alatt egyébként fél szemünk mindig a kezeltjeinken van, hiszen létfontosságú, hogy nehogy komolyabb sérüléseket szenvedjenek. A felkészülés egyébként igen kemény volt, mert a negyven fokban ezt a programot végigcsinálni nem volt leányálom – ennek a hozadéka pedig előbb-utóbb ki fog jönni a pályán.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

További programok »

FEL