Labdarúgás: Mosonmagyaróváron lép fel az Előre

Tizenhárom pozíció és tizennégy pont a különbség jelen állás szerint a Mosonmagyaróvár és Békéscsaba között a tabellán, amikor vasárnap újra összecsapnak a Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezonjának 24. kanyarjában – írja beharangozójában a csabai egylet hivatalos oldala.

Az elhalasztott 23. forduló miatt minden együttes újratervezésre kényszerült, és az előző vasárnapi éles mérkőzés helyett edzésekkel kellett ritmusban tartani a játékosokat. A 2018-as év első bajnoki napja is tartogatott meglepetéseket, így tovább keverednek a kártyák a másodosztályban. Talán a két éllovas, az MTK és a Kisvárda emelkedik ki a mezőnyből – bár a 22. fordulóban a várdaiak betliztek, és nem sikerült tovább növelni előnyüket a csabaiakkal szemben. A Békéscsaba, a kissé furcsa képet mutató MTK elleni rangadó után, sikerrel teljesítette a hazai kupamérkőzést és a Nagykanizsa ellenében lépett tovább a negyeddöntőbe.

Az Előre 11 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség, 37 bajnoki ponttal a táblázat harmadik helyét foglalja el, míg a következő vendéglátójuk a táblázat vége felé a 16. pozícióban szerénykedik, egyenlegük 5 győzelem, 8 döntetlen, 9 vereség, amely 23 bajnoki egységgel párosul. A két csapat legutóbbi összecsapásán, az ötödik fordulóban magabiztos csabai győzelmet regisztrálhattunk, hiszen 2-0-t mutatott a mérkőzés végén az eredményjelző. A meccs egyik pikantériája volt, hogy akkor még Eszlátyi István a lilák keretében lépett pályára, most viszont már kölcsönben az MTE csapatát erősítheti, aki ráadásul a Csákvár ellen (22. forduló) gólt is szerzett. Szintén ismerős számunkra Lőrinczy Attila, aki korábban szintén csabai színekben rúgta a bőrt.

A két csapat őszi mérkőzésén két nagyon szép találattal győzött az Előre. A találkozó összefoglalója 01:07-től látható:

 

 

Várhidi Péter is felkészülési mérkőzések sorozatával próbált életet lehelni csapatába, így a tél folyamán megmérkőztek a Peruc Pápa, az MFK Lokomotiva Zvolen, a Videoton II., a Gyirmót II., valamint a Somorja csapataival, majd Balatonfüredre utaztak, ahol háromnapos edzőtáborozáson vettek részt. Átigazolások tekintetében Heinrich Márk (Soproni VSE), Bakos Bence (Kaposvári Rákóczi FC), Kulcsár Kornél (Soproni VSE), valamint a korábban már említett Eszlátyi István érkezett egyértelműen azzal a szándékkal, hogy kiharcolják a biztos bennmaradást. A két együttes eddig háromszor találkozott egymással, két alkalommal békéscsabai győzelem, egyszer pedig döntetlen született. A papírforma, a tabella állása mind országos kettest aposztrofál, de tudjuk, nem eszik olyan forrón a kását. Ahhoz viszont, hogy a lilák a kitűzött célhoz közelebb kerüljenek, az ilyen kötelezőnek mondható mérkőzéseket nagy biztonsággal kell hozni. Eltiltott játékos egyik csapatnál sincs.

A mérkőzés játékvezetőjeként Bogár Gergőt akkreditálta a szövetség. A viharsarkiak az 1991-es születésű sporival legutóbb 2017. szeptember 10-án, a Kisvárda elleni 3-2-es vereség alkalmával, szintén játékvezetőként találkozhattak utoljára. Segítőiként Szabó Pétert és Kulman Tamást jelölték ki. A tartalék játékvezető feladatait ezúttal Berényi Tamás látja el.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 24. fordulója szombat 17 órától kezdődik, az MTK-Szolnok mérkőzéssel. Az aktuális felvonás hátralévő meccseit vasárnap rendezik a következő párosításban: Soroksár–Nyíregyháza Spartacus FC, Kazincbarcika– Budaörs, Szeged 2011 – Budafok, Sopron– Váci, Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 1912 Előre, Kisvárda–Siófok, Dorog–Gyirmót FC Győr, ETO FC Győr–Cegléd, ZTE–Csákvár.

 

Így látják az esélyeket

 

Boér Gábor: – A futballistaélet már csak ilyen. Előfordulhat, hogy elmarad egy-egy forduló és mérkőzés helyett tréningezni kell. A kupasikernek viszont nagyon örülök, hiszen nem titkolt célunk, hogy meglepetést okozzunk ebben a sorozatban. A sorsolást tekintve érdemes nyugtával dicsérni a napot, hiszen a Balmaz hét mérkőzés óta nem kapott ki az első osztályú bajnokságban, nagyon szervezett és komoly csapatnak tartom. Megnéztem őket élőben is, így érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy az idén még gólt sem kaptak a bajnoki küzdelmek során. Összességében egy igen erős ellenfelet kaptunk, de megpróbálunk belőlük komolyan felkészülni és bízom benne, hogy sikerrel tudjuk majd venni ezt az akadályt is. Előtte viszont nyugatra utazunk, ahol egy fontos bajnoki összecsapás vár ránk. A hazai meccsből nem szeretnénk semmiféle következtetést levonni, az egy teljesen más időszak volt. Látszik, hogy az óváriak mindent megtesznek a bennmaradásért, így fontos számukra a pontszerzés. Ugyanakkor nekünk is igen lényeges, hogy további pontokkal gyarapítsuk gyűjteményünket, hiszen mindenképpen szeretnénk az élbolyban maradni és közelíteni a második helyhez. Nem lehet más célunk, mint a győzelem. Abban is biztos vagyok, hogy elég mély lesz a pálya talaja, mivel Mosonmagyaróváron még jobb időben is előfordul ilyesmi, pláne egy ilyen havas-esős időszakban. Szerencsére most már tudunk füvön edzeni, úgyhogy nagyjából az ideálishoz közelítenek a felkészülési lehetőségeink. Pilán, Ilyés és a fiatalabbak közül Pusztai sérült, bár Márkó már elkezdte a pályás-labdás edzéseket is, így szépen lassan visszatérhet majd. Megpróbáljuk az éppen legjobb összeállítást feltenni a pályára, és csakis a győzelmet tartom elfogadhatónak vasárnap.

Viczián Ádám: – Az első forduló nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, viszont ebből is tanultunk és levonhatjuk a konzekvenciát, hogy az adódó helyzeteket ki kell használnunk. Az elkövetkező mérkőzések folyamán igyekszünk majd igen nagy hangsúlyt fektetni erre, és ha sikerül pontosabban focizni, jobb döntéseket hozni, akkor nem maradhatnak el a gólok. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de talán nem leszek szerénytelen, ha kiütéses győzelmet várok Mosonmagyaróváron.

Szélpál Norbert: – Úgy érzem, hogy az MTK ellen többet érdemeltünk volna. Sajnos nem jött össze, viszont a kupában sikerült a továbblépés. Ennek nagyon örülök és talán a további sorsolásunk is elég jól alakult. A mosonmagyaróvári túra alkalmával egyértelműen győzelmet várok, ami megfelelően motivált, koncentrált játékkal szerintem teljesíthető is. Szerencsére egyre kevesebb a sérültünk, ezen a fronton sincs probléma.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,