Vereség után nehéz feladat – Kisvárdán javítana az Előre

A ZTE elleni 0-3 után a feljutás egyik esélyese, a Kisvárda fogadja Boér Gábor együttesét. A csabaiak önmaguk mellett a statisztikában is bízhatnak, hiszen a szabolcsiak egyik mumusának a Békéscsaba számít. Megőrzi-e veretlenségét a lila-fehér egylet következő vendéglátójával szemben és megszakad-e a Kisvárda jó szériája – tette fel a kérdést beharangozójában a csabai klub hivatalos honlapján.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezonjának 8. fordulójában szeptember 10-én 16:30-tól, a Kisvárda Master Good együttese a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadja a Várkerti Sporttelepen. Az összecsapás igazi csemegének ígérkezik, hiszen ha szigorúan csak a számokat tekintjük, akkor egyértelmű esélyesként léphetnek pályára a lilák – az előzmények ismeretében azonban a mérkőzés egészen más fénybe kerül. A vendéglátók jelen pillanatban a tabella ezüstérmes, feljutást érő pozíciójából várhatják a viharsarkiak látogatását, mérlegük egyelőre igen meggyőző, hiszen a megszerzett öt győzelemmel és két döntetlennel már 17 pontot verbuváltak össze. A 16 lőtt és mindössze 6 kapott gól pedig tovább erősíti az előbbieket. Az új szezontól kezdve már Kondás Elemér által irányított rétköziek sormintáját ronthatja, hogy a Békéscsabát még sohasem tudták legyőzni, hiszen a két együttes egymás ellen megvívott öt mérkőzéséből négy alkalommal lila-fehér győzelmet jegyezhettünk fel. Legutóbb 2017. március 19-én, az előző szezon 26. fordulójában, Békéscsabán találkoztak a felek. A gólnélküli döntetlennel végződő összecsapáson szerezték az első és egyben egyetlen pontjukat a párharcban a piros-fehérek. Egyik csapat sem várja felhőtlen hangulatban a következő megmérettetést, hiszen a Kisvárda előző mérkőzésén, az utolsó pillanatokban mentett pontot Cegléden, a csabaiak pedig a Zalaegerszeg ellen, hazai pályán szaladt bele egy „hármasba”.

A bajnokságnak azonban még mindig csak az elején járunk – nem dőlt el semmi -, bár a főbb erőviszonyok a várakozásoknak megfelelően alakulnak. A bajnoki táblázaton négy 11 pontos együttes (Szolnok, Békéscsaba, Gyirmót, Szeged 2011) szorítja egymást a 6-9. helyeken. A kvartettben a lila-fehérek másodikként, a hetedik pozíciót birtokolják 3-3 győzelemmel és döntetlennel, valamint 2 vereséggel. A kisvárdaiak keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Délczeg Gergelynek, Horváth Zoltánnak és Lukács Raymond Barnának, akik eddig 3-3 találattal járultak hozzá csapatuk jó szerepléséhez.

Boér Gábor neveltjei a szokásosnak nevezhető módon készültek a héten. A hétfői regeneráció után, kedden délután újra komoly edzésmunka várt a játékosokra, akik szerdán délelőtt újabb tréninggel, délután videózással, majd pályás foglalkozással folytatták a programot. Csütörtökön mérkőzéselemzés és edzés várt a labdarúgókra, majd pénteken délután újra a Fű3 edzőpálya népesült be. Szombaton délelőtt viszont már útra kelnek a lilák és Nyíregyháza felé veszi az irányt a csapatbusz, ahol délután még egy átmozgató edzést vezényel a mester.

A Békéscsaba 1912 Előre utazói: Babinyecz Balázs, Birtalan Botond, Dlusztus András, Eszlátyi István, Gyurján Bence, Ilyés Tamás, Király Patrik, Kiss László, Máthé Gábor, Mészáros Márk, Nagy István, Nagy Sándor, Ribánszki László, Szalai Dániel, Szélpál Norbert, Tóth Dániel, Urbin Péter, Viczián Ádám, Zahorán Balázs.

A Kisvárda–Békéscsaba mérkőzés játékvezetőjeként Bogár Gergőt akkreditálta a szövetség. Az 1991-es születésű sporival legutóbb 2017. április 16-án, a Cigánd SE–Békéscsaba (0-5) mérkőzésen, játékvezetőként találkozhattak utoljára a lilák. Segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki.

A Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as szezon 8. fordulójának összes mérkőzését vasárnap rendezik: Kisvárda–Békéscsaba, Mosonmagyaróvár–Budafok, Szeged 2011–Dorog, Kazincbarcika–Soroksár (16:30), MTK–Nyíregyháza (17:00), Csákvár–Gyirmót FC Győr, Siófok–Cegléd, ZTE–Vác, ETO FC Győr–Szolnok, Sopron–Budaörs (18:00).

 

Így látják a főszereplők

 

Boér Gábor: – Az osztály egyik legjobb csapatához utazunk és biztos vagyok benne, hogy a végelszámolásnál komolyan kell majd velük kalkulálni. Nagyon jól erősítettek az egyébként is bombaerős keretükhöz a nyár folyamán – gondolok itt egy tapasztalt, jó edzőre, valamint számtalan olyan, idézőjelben honosított játékosra, akik valamilyen magyar felmenővel rendelkeznek. Ezek a focisták egyébként nem csak a magyar élvonalban tették már le névjegyüket, hanem külföldön is megfordultak – így komoly rutinnal rendelkeznek. Emellett az eddigi mérkőzéseik is azt mutatják, hogy egyben vannak és igen jó játékerőt képviselnek, magabiztosak. Picit negatívabb előjelekkel vágtunk neki a heti programnak, de úgy érzem sikerült belőlük korrektül felkészülnünk és nagyon remélem, hogy sikerült játékosaimnak megmutatni azokat a pontokat és dolgokat, amivel meg tudjuk lepni vendéglátóinkat és mik azok, amelyekre védekezésben nagyon figyelnünk kell. Mindenképpen azt várom a mérkőzéstől, hogy mentálisan erősebbek legyünk és az adódó lehetőségeinkkel sokkal jobban sáfárkodjunk, hiszen az eddigi meccseken főképp ezzel voltak gondjaink: a kapu előtt nem tudtuk a kínálkozó helyzeteket kihasználni és nagyobbnál-nagyobb ziccerekben is rontottunk. Hogy ennek mi az oka, azt nyilván egy nálam sokkal magasabban jegyzett szakember is nehezen fejtené meg, hiszen ilyesmi sokkal komolyabb csapatoknál is előfordul. Úgy gondolom, hogy ennek inkább mentális okai lehetnek, ezen túl kell lépnünk és felszabadultabban, könnyedébben kell ezekhez odaállni. Jönni fognak a gólok, ettől nem félek, a legfontosabb az, hogy továbbra is bíznunk kell a játékosokban és a csapatban. Természetesen kielemeztük az előző mérkőzésünket is, megnéztük az elkövetetett hibákat és sajnos azok a labdabirtoklási fölények, amelyeket hétről-hétre produkálunk, sokszor meddőnek bizonyultak. Sokkal élesebbnek kell lennünk támadásban, többször kell váratlant húznunk és sokkal kreatívabb megoldásokra van szükség az elöl lévő játékosainktól. Amit még hiányoltam és sokszor forszíroztam, az agresszivitás, amelyben szintén előrébb kell lépnünk és nagyon fontos, hogy a párharcokat nagyobb hittel vívjuk meg. Szombaton útra kelünk, Nyíregyházán alszunk és ott még egyet edzünk majd. Sérültek tekintetében Gránicz Patrik továbbra is a bokájával bajlódik, bár már megkezdte a közös edzéseket, de rá ezen a hétvégén egészen biztosan nem számíthatunk. Sajnos a maródiakhoz csatlakozott még Szatmári Pista, aki az elmúlt hetekben betegséggel küszködött és nem szeretnénk, ha ez a dolog maradandó lenne és visszaessen, ezért ő is pihenni fog. A többiek rendelkezésre állnak, de az előzmények fényében egészen biztosan lesz változtatás az összeállításban.

Viczián Ádám: – Mindenféleképpen pozitívan állunk a mérkőzéshez. Amennyire tudtuk kielemeztük őket, próbálunk tanulni az előző hétvégén elkövetett hibákból és szeretnénk folytatni a Kisvárda elleni jó sorozatunkat. Mindenki igyekszik majd a legjobbját nyújtani – ezt tudom és megígérhetem -, bízom a csapatban és társaimban. Úgy gondolom, hogy a feltárt hibákat lehet javítani, így ki tudjuk majd használni vendéglátónk gyengébb pontjait és talán ezúttal a szerencse is újra mellénk szegődik.

Ilyés Tamás: – Sajnos az előző meccsen kikaptunk, de azon voltunk és egész héten úgy készültünk, hogy orvosolni tudjuk ezt a kisiklást. A megszokott módon készültünk a mérkőzésre, igyekszünk mindent beleadni és szeretnénk a maximumot kihozni a meccsből. A ZTE elleni vereség után kicsit feszültebb volt a hangulat az öltözőben, de úgy érzem, hogy egyre jobban kezd mindenki felszabadulni és az elvégzett munka meg fogja hozni a gyümölcsét. A mester és a szakmai stáb is igyekezett felrázni minket, mindenkinek fel kell dolgoznia, hogy egy ilyen vereség nem a vég. Felemelt fejjel, pozitívan kell folytatni, hiszen csakis az ilyen hozzáállás vezethet sikerre minket. Nem gondolom, hogy meg kellene ijednünk, hiszen minden mérkőzés egyformán nehéz ebben a bajnokságban. Ha mindenki odateszi magát, jönni fognak a gólok és az elvárt eredmények is, bátran bele kell menni a mérkőzésbe.

 

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,