Labdarúgás: Közönségszórakoztató játék és egy csabai pont a Gyirmót ellen

2018. április 22. 20:21 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre 2-0-s hátrányból egyenlített a Gyirmót FC Győr otthonában a labdarúgó NB II 31. fordulójának rangadóján - számolt be a lila-fehér klub hivatalos oldala.

Nem kezdődött jól a viharsarki csapat szempontjából a mérkőzés, hiszen rögtön a második percben büntetőhöz jutott a Gyirmót. Dlusztus András kísérte a támadót, aki részint saját lábában, igen könnyen a tizenhatoson belülre esett. Németh játékvezető nem látta teljesen tisztán az esetet és befújta. Ribánszki azonban jól érezte a végrehajtó szándékát és kivédte a büntetőt, sőt, a kipattanót is. A folytatásban is megpróbált nyomást gyakorolni a hazai együttes, a csabaiak szinte a félpályát sem tudták lépni, de a védelem jól állta a sarat. A 20. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, egy beadást követően Horváth Roland fejelhetett tisztán a csabai kapuba (1-0). A folytatásban is gyűrték egymást a felek, váltakozó sikerrel, azonban főképp gyirmóti mezőnyfölénnyel. A félidő hajrájában növelni tudta előnyét a házigazda, amikor a 41. percben egy szögletet követően nem sikerült felszabadítani és a visszatett labdát Sandal Dominik továbbította a hálóba (2-0).

Boér Gábor a második játékrészt kettős cserével kezdte: Király és Hursán helyére Viczián, valamint Szatmári érkezett. Csapatának rögtön az első lehetőséget sikerült is gólra váltania, hiszen Nagy István szögletét Mészáros Márk kapásból bombázta szépségdíjas mozdulattal a léc alá (2-1). Nagyon úgy nézett ki, hogy az öltözőben maradtak a hazaiak, hiszen sokkal több lehetőséget és ziccert dolgozott ki a Békéscsaba. Az 54. percben Birtalan egy az egyben vihette Rusák kapusra a labdát, de kimaradt ez az égbekiáltó helyzet is. A 62. percben Urbin Pétert is harcba küldte Boér Gábor, aki Nagy Sándort váltotta. Rögtön egy fejessel kóstolta meg kapust, aki azonban biztos kézzel védett. A 69. percben egy újabb szöglet után Urbin elé került a labda, aki a hálóba kotorta a játékszert, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 73. percben Ribánszki bravúrral vétette észre magát, amikor egy beadás után Paku fejelhetett teljesen szabadon – a kapus bravúrral, reflexből visszanyúlva hárította a próbálkozást. A 77. percben Szatmári talált a kapuba, de Szélpál korábban már szabálytalankodott, ezért kicsit késve, de szabadrúgást ítélt a játékvezető kifelé. A 81. percben Lázárt állították ki, miután Urbint lökte fel a tizenhatoson belül, ezzel együtt a megítélt büntetőt Birtalan Botond váltotta gólra, így sikerült az egyenlítés (2-2). A hátralévő időben Birtalan és Szatmári előtt is kimaradt egy-egy lehetőség, a lilák a hajrában rendesen a kapu elé szögezték a hazaiakat, de a bravúr már nem jött össze – pontosztozkodással zárult a forduló rangadója.

Boér Gábor: – A pokolból a mennybe mentünk a mai mérkőzésen. Mindentől függetlenül a második játékrészben megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük az összecsapást, ahogy a hazai együttes is lezárhatta volna 2-1-nél. A meccs egészét tekintve reálisnak tartom a döntetlent ezen a nagyon közönségszórakoztató rangadón. Az első félidőt katasztrofálisan kezdtük, még akkor is ha Ribánszki Laci bravúrjával vissza tudtunk jönni a második percben. Az eset azonban demoralizálta az együttest és hibát-hibára halmoztunk, nem találtuk a meccs ritmusát. A szünetben tudtuk, hogy váltanunk kell, amit meg is tettünk és szerencsére sikerült jól belenyúlni a meccsbe. A srácok szíve is a helyén volt, küzdeni tudásból és harcosságból mindenképpen jelest érdemelnek, így összejött az egyenlítés. Mindent összevetve nagyon értékes egy pontot szereztünk és az eredmények alapján ott maradtuk a dobogón.

 

További programok »

FEL