Labdarúgás: Megérdemelt MTK-siker a Kórház utcában - galériával

2022. augusztus 17. 21:33 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 4-1-es vereséget szenvedett az MTK Budapest együttesétől a labdarúgó Merkantil Bank Liga 4. fordulójában, szerda este.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MTK BUDAPEST 1–4 (0–1)
Békéscsaba, 1850 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G., Albert I., Fazekas L., Mikló – Horváth P., Zvara (Váradi, 46.), Kitl M., Talpalló (Czékus, 46.) – Máris, Lukács R. (Szabó Cs.,72.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
MTK: Somodi – Poór, Szépe, Nagy Zs.– Horváth A., Kata, Mezei, Bognár I. (Lehoczky, 77.) Medgyes S. (Nagy B., 70.) – Németh K. (Kovácsréti, 86.), Stieber Z. (Futács, 70.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerzők: Lukács (64., 11-esből), ill. Németh K. (44., 82.), Stieber Z. (52.), Futács (92., 11-esből)

A csabaiak a Pécs elleni vereséget követően fölényesen nyert a Kazincbarcika ellen, majd bravúros, 1-0-s győzelmet arattak az előző szezonban még NB I-ben szereplő Gyirmót FC Győr otthonában. Három nappal később a másik élvonalból kieső MTK volt az ellenfél már a Kórház utcai stadionban. A kék-fehér gárda három mérkőzésen tíz gólt szerzett, azonban hatot kapott is mellé, így a lilák bízhattak abban, hogy meglephetik Bognár György együttesét.

A meccs elején ahogy az várható volt, a fővárosiak léptek fel támadólag, azonban a minimális labdabirtoklási fölény mellett mindössze egy Németh Krisztián-lövést lehetett feljegyezni a 11. percből, de ekkor Bukrán magabiztosan hárított. A hazaiak sem adták fel a támadások lehetőségét, Máris Dominik gyors megindulásaiban és Lukács Raymond harcosságára építkeztek. A Békéscsaba először Mikló Roland révén veszélyeztettek a 19. percben, a lövés elkerülte a bal felső sarkot, egy perccel később Lukács beadásszerű lövésénél már Somodinak is védenie kellett. Az első igazi helyzet a korábban egy szezont lila mezben játszó, korábbi csabai nevelésű Mezei Szabolcs előtt adódott, Bukrán bravúrral hárított. Amikor már úgy tűnt, hogy gól nélkül mennek a szünetre a csapatok, akkor egy labdaszerzést követően Stieber indult meg, bal lábas kísérletét a csabai kapus rossz helyre ütötte, a lecsorgó labdát pedig Németh Krisztián kotorta a kapuba (0-1).

 

(Fotó: Such Tamás)

(Fotó: Such Tamás)

 

A fordulást követően nagy lendülettel jött ki a kettős cserét végre hajtó Csaba: a 46. percben Horváth Péter lőtt fölé ígéretes helyzetből, majd négy perccel később Lukács harcolt ki magának jó lehetőséget, de a lövésre már nem maradt erő, Somodi biztosan védett. Az MTK gyorsan góllal válaszolt a kihagyott helyzetekre: Bognár lövése után Bukrán ismét pechesen ért labdába, a kipattanót ezúttal Stieber Zoltán helyezte közelről a kapuba (0-2). A hazaiak a 64. percben visszajöttek a mérkőzésbe, amikor Nagy Zsombor hibája után csak lerántani tudta Lukács Raymondot a tizenhatoson belül. A lilák támadója magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt (1-2). Mindkét csapat cserékkel frissített, de a vendégekben több erő maradt, akik a hajrában bebiztosították a győzelmüket: a 82. percben egy újabb kapusról kipattanó labdát helyezett a kapuba Németh Krisztián, majd a hosszabbításban Futács Márkó 11-esből állította be a 4-1-es végeredményt.

Az MTK sikerével maradt a tabella élén, a Békéscsaba pedig hat ponttal a 8. helyen áll a 4. forduló után. Brlázs Gábor csapata vasárnap a Szentlőrinc otthonában folytatja a bajnokságot.

 

Galéria

 

További programok »

FEL