Labdarúgás: Mátraházán kezdte meg a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre

2020. január 8. 08:35 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre február 2-án rögtön egy rangadóval folytatja a labdarúgó másodosztály küzdelmeit. A csabaiak ellenfele a rivális Vasas FC lesz a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban. A klub játékosai és a szakmai stáb egy edzőtáborban vesznek részt, ahol megkezdik a felkészülést a szezon második felére.

A lila-fehérek 25 játékossal látogattak el a Mátraházi Edzőtáborba, ahol hétfőn a focisták és a szakmai stáb előszőr találkoztak egymással a rövid ünnepi szabadságuk után. Habár a játékosok a pihenésük idejére is kaptak személyre szabott edzéstervet az korántsem olyan megterhelő, mint a folyamatos edzés-meccs ritmus, így az edzőtáborozás célja elsősorban a fizikai kondíció teljes visszaállítása és a megfelelő terhelés biztosítása. A klub tájékoztatása szerint az első héten jobbára futás, torna és erősítés szerepel a programban, kiegészítve a megfelelő regenerációval és úszással. A kifejezetten labdás edzésekre, a technikai felkészítésre és az ezekkel együtt járó edzőmérkőzésekre a második héttől kezdve kerül sor.

A felkészülés első hetében több utánpótlás korú játékos is lehetőséget kap arra, hogy együtt készüljön az első kerettel. A szakmai stáb számára örömteli hír, hogy végre számíthatnak Lustyik Levente és Faragó Tomás játékára, akik újra teljes értékű munkát végezhetnek. Ami az új igazolásokat illeti, egyelőre senki sem csatlakozott a kerethez, hiszen egyelőre senkit sem szerződtett a klub és próbajátékon sem szerepelnek az Előrénél.

Schindler Szabolcs és segítői az alábbi kerettel dolgozik a tábot során: Anton Bidzilya, Babinyecz Balázs, Burai Erik, Czinanó Antal Áron, Faragó Tomás, Farkas Márk, Gréczi Márton Péter, Hursán György, Ilyés Tamás, Kasik Ákos, Király Patrik, Kovács Ádám Tibor, Lustyik Levente, Máris Dominik, Mészáros Márk, Nagy Sándor, Nikola Pantovic, Pilán Márkó, Polényi Gábor, Ribánszki László, Szalai Dániel, Tóth Dániel, Uram János, Váradi Ádám, Zahorán Balázs.

Az NBII kilencedik helyét elfoglaló Békéscsaba a 22. fordulóban vendégként látogat a Vasashoz, amely együttes a táblázat nyolcadik helyén várja a bajnoki folytatást. Az Előre februárban a Magyar Kupában is folyatja küzdelmeit, ahol a tervezet szerint február 12-én és 19-én lép pályára oda-visszavágós rendszerben előbb hazai pályán, majd idegenben.

További programok »

Sport

FEL