Labdarúgás: Legendákat köszöntenek vasárnap a Kórház utcában

2019. augusztus 21. 17:04 | Papp Ádám Sándor

Az 1993/94-es bronzérmes csapat tagjait és szakmai stábját köszönti Békéscsaba önkormányzata és a Békéscsaba 1912 Előre vezetősége augusztus 25-én vasárnap az NBII-es Békéscsaba-MTK bajnoki találkozón.

A viharsarki együttes több mint 100 éves történetének legnagyobb sikerét aratta az 1993/94-es bajnoki szezonban, amikor a csapat Pásztor József vezetőedző irányításával egészen a bronzérmig menetelt. A dobogós együttes edzője és a Békéscsaba 1912 Előre jelenlegi szakmai igazgatója elmondta: fájó szívvel gondol vissza a ’93/94-es idényre, hiszen nüanszokon múlott a bajnoki cím megszerzése.

– Ősszel második-harmadik hely környékén zártunk, majd tavasszal a listavezető Vác együttesét győztük le és vettük át a vezetést, pár fordulóval a bajnokság vége előtt. Azt követően sajnos nem sikerült jól az utolsó pár forduló és a bajnoki cím helyett a bronzéremmel kellett megelégednünk – fogalmazott Pásztor József.

A jubileumi, 25 éves évfordulóval kapcsolatban a csabai önkormányzat kezdeményezésére a vasárnap 19 órakor kezdődő Békéscsaba-MTK NB II-es bajnoki mérkőzésen köszöntik a bronzérmes együttes tagjait.

– Szarvas Péter polgármesternek régi ötlete, gondolata, hogy a múltban elért sportsikereket a labdarúgásban méltó módon ünnepeljük meg. A kezdeményezést az „Előre legendák” köszöntése sorozatnak kereszteltük el. Első alkalommal tavaly júniusban az 1988-ban Népköztársasági Kupagyőztes együttest, idén pedig az 1973/74-es szezonban első osztályú tagságot kiharcoló gárdát köszöntöttük. Úgy gondolom, hogy a múltban elért sportsikerek közül a legnagyobb a 25 évvel ezelőtti bronzérem, amit a csapat az 1993/94-es szezonban ért el – hangsúlyozta Nagy Ferenc alpolgármester.

Az 1993/94-es esztendőben a Ferencváros után Békéscsaba büszkélkedhetett a legnagyobb mérkőzés látogatottsággal – hangoztatta a Békéscsaba 1912 Előre klubigazgatója. Igricz Mihály kiemelte: közel 10 000 ember látogatott ki a csapat hazai mérkőzésére a sporttörténelmi siker évében.

– Úgy gondolom, hogy a szurkolók és az 1993/94-es csapat tagjai számára is jó alkalom lesz a hétvégi köszöntés arra, hogy visszaemlékezzenek a szép szezonra, amelyben bronzérmes lett csapatunk. Abban az idényben 68 gólt szerzett együttesünk. A találatokból készítettünk egy montázst, amelyet szeretnénk lejátszani és újra feleleveníteni azt a szép játékot, amelyet egykori harmadik csapatunk játszott – tette hozzá a klubigazgató.

A vasárnapi Békéscsaba – MTK mérkőzés félidejében név szerint szólítják majd ki az egykori kerettagokat, akiket ajándékcsomaggal köszönt a város és a sportegyesület vezetősége. A mérkőzést követően a szurkolók és a labdarúgók közösen nosztalgiázhatnak és beszélgethetnek az 1993/94-es szezon mérkőzéseiről, góljairól és legszebb pillanatairól.

További programok »

FEL