Labdarúgás: Ismét Gréczi volt a nyerőember - győzött az Előre

2019. november 10. 18:24 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 1-0-ra verte hazai pályán a Soroksár együttesét a labdarúgó NB II 17. fordulójában.

A csabaiak hosszú nyeretlenségi széria után egy hete legyőzték a Budaörsöt, de hétközben a Dorog otthonában 4-1-es vereséget szenvedtek. Schindler Szabolcs azonban újra számíthatott egyik alapeemberére, a sérülésből visszatérő Király Patrikra. A Soroksár a forduló előtt az Előréhez hasonlóan 15 ponttal rendelkezett és négy bajnoki óta nem aratott sikert a Merkantil Bank Ligában.

A lilák kezdték jobban az alsóházi rangadót, Hursán György tört kapura a 2. percben, de lőni nem tudott, Varga Ádám, a vendégek kapusa jó ütemben vetődött ki a kapujából. A Soroksár a 17. percben veszélyeztetett először, ekkor Pölöskei Péter csúsztatott centikkel a csabai kapu mellé. A félidő felénél Nikola Pantovic kísérletezett kétszer, de először az oldalhálóba lőtt, másodszor pedig Varga védett. A Békéscsaba a 35. percben szerezte meg a vezetést: Hursán centerezésére Gréczi Márton érkezett és passzolta a kapuba a labdát (1-0). A támadó egy hete is győztes gólt szerzett a Budaörs ellen. A félidőben megérdemelten vezetett a hazai csapat.

 

Galéria

 

A szünet után a Soroksár birtokolta többet a labdát, de inkább csak távoli lövésekig jutott. Az 54. percben Farkas II. Balázs, az 56. percben pedig Orosz Márk próbálkozása volt sikertelen. A 68. percben Gyömbér Gábor került helyzetbe egy szabadrúgás után, de a vendégek csapatkapitánya is pontatlan volt. A Békéscsaba inkább a gyors ellentámadásokra épített a fordulást követően. Hursán többször is megduplázhatta volna az előnyt, de ezen a délutánon nem járt sikerrel. A 77. percben a tizenhatos vonaláról lőtt, a 88. percben pedig 18 méterről próbálkozott, de Varga mindkétszer magabiztosan védett. A 93. percben újra a csabai középpályás tört kapura, aki ahelyett, hogy az üresen érkező Pantovic elé tálalt volna, inkább lőtt, a jól teljesítő Varga pedig védett. A hazai játékosok mégsem voltak szomorúak a kihagyott ziccer miatt, mert a játékvezető ezután rögtön lefújta a mérkőzést.

A Békéscsaba sorozatban a második hazai mérkőzését nyerte meg 1-0-ra és újra Gréczi Márton volt a nyerőember. A lilák így 18 ponttal vonulnak a válogatott szünetre, így egy picit távolodtak a kieső zónától.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják. A találkozót szerdán 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL