Labdarúgás: Háromgólos előnyből ikszelt a listavezetővel a Békéscsaba II.

2021. november 28. 13:33 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre második csapata talán a szezon legjobb első félidejét mutatta be, de mégsem nyert a tabella 1. helyén álló Kazincbarcika ellen a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 19. fordulójában.

Békéscsaba 1912 Előre II.-Kazincbarcikai SC 3-3 (3-0)
Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Sándor Cs. (Benkő, Piskóczi)
Békéscsaba: Winter – Szabó Zs. (Mágocsi 78.), Szabó Cs., Sipaki, Kasik (Farkas Á. 78.) – Váradi, Bónus, Balog Zs., Styecz (Varga T. 61.) – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Kazincbarcika: Megyeri – Szemere, Úr, Dvorschák, Süttő – Ádám, Márton, Székely, Nagy J. – Laczkó, Bartos (Vladul 46.) Vezetőedző: Vrga Attila.
Gólszerzők: Oláh Á. (12.), Styecz (22.), Ilyés (45+1.) ill. Ur (62.), Szemere (76.), Kristófi (89.)

A középmezőnyben helyet foglaló, a legutóbbi öt bajnokiját elveszítő Békéscsaba azt a Kazincbarcikát fogadta, amely az elmúlt tizenöt fordulóban begyűjthető 45 pontból 42-t megszerzett és magabiztosan vezeti az NB II Keleti csoportjának Keleti csoportját. Brlázs Gábor együttesére tehát nem várt könnyű feladat, ennek ellenére parádés első félidőt produkált.

Bravúros akció után szerzett vezetést a hazai csapat a 12. percben: egy játékvezetői labdaejtést követően a rutinos Balog Zsolt hosszú indítással dobta akcióba Oláh Ákost, aki megverte a védőjét és éles szögből a hosszú sarokba lőtt (1-0). Tíz perccel később megduplázta előnyét az Előre II.: egy lecsorgó labdára Styecz Bence reagált a leggyorsabban, áttette a bal lábára a labdát, majd 16 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá (2-0). A csabaiak nemcsak megtartották a magabiztos előnyt, a félidő hosszabbításában feltették a koronát a játékrészben nyújtott teljesítményükre, Ilyés Tamás csúsztatott a kapuba Bónus Marcell beadását követően (3-0).

A listavezető a szünet után más mentalitásban érkezett a pályára, a 62. percben egy bal oldali szabadrúgás után Ur László pontos fejesével szépített (3-1). A szünet után többet próbálkozó vendégek szűk negyedórával később újra betaláltak: egy szöglet utáni kavarodás végén Szemere Balázs pofozta a kapuba a labdát (3-2). A házigazda kontrákból ugyan eldönthette volna a meccset, ez azonban nem sikerült, a barcikaiak pedig egy pontot azért megmentettek a 4-es Honvéd utcai pályán. Ismét egy pontrúgás okozta a csabaiak vesztét, az újabb lecsorgó labdát ezúttal Kristófi Sándor vágta a léc alá és állította be a végeredményt (3-3).

A Békéscsaba öt vereséget követően szezcációs első félidőt produkált, de a bombameglepetés végül elmaradt, döntetlenjével maradt a 10. helyen és innen várja a Füzesgyarmat elleni évzáró megyei rangadót. A Kazincbarcika nem tudta megnyerni sorozatban ötödik mérkőzését, de magabiztosan vezeti a tabellát a Tiszafüreddel szembeni utolsó idei összecsapás előtt.

 

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL