Labdarúgás: Hármassal küldte haza a sereghajtót a Csaba

2018. április 11. 20:08 | Kovács Dávid

A lilák a Csákvár elleni hajrában elbukott győzelem után a 23. fordulóból elhalasztott találkozón a Sopron együttesét fogadták a Kórház utcában. A Békéscsaba nehezen törte meg az ellenfelet, végül mégis magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott.

Boér Gábor öt helyen változtatott a vasárnapi összeállításon, míg a lassan harmadosztályra készülő, eddig mindössze egy sikert arató soproniak szinte ugyanazzal a kezdővel várták az összecsapást, mint a dorogi pontszerzés alkalmával. Az első félidő kevés érdemleges helyzetet hozott, a hazaiak meddő mezőnyfölényüket nem tudták helyzetekre váltani, az egyetlen kaput eltaláló lövés sokáig Birtalan 7. percből hozott gurítása volt. Aztán eljött a hajrá és vasárnap után újra a gólkirályjelölt törte meg a jeget: a 39. percben Birtalan Botond a leshatárról ugrott ki, majd két csel után a rövid sarokba lőtt, ezzel vezetést szerezve csapatának (1-0).

A második félidő viharosan kezdődött: az 53. percben Fehér lökte fel Gyurjánt a soproniak tizenhatosán belül, a játékvezető pedig az asszisztens jelzésére befújta a büntetőt. Birtalan állt a labda mögé, azonban középre tartó lövését Kunsági Roland lábbal védte.

 

Kunsági büntetőt védett, de a csabai sikert ő sem tudta megakadályozni (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

Több sem kellett a csatárnak, egy perccel később javított, amikor megint a leshatárról indult a soproni kapu felé,  majd 15 méterről ezúttal a hosszú alsó sarkot választva duplázta meg az előnyt (2-0). Birtalan a 17. találatát szerezte a bajnokságban és vezeti a góllövőlistát. A sereghajtó Sopron a 66. percben találta el először a kaput, de Batizi-Pócsi lövését védte Ribánszki. A 71. percben dőlt el végleg a találkozó, amikor Nagy István bal lábbal tekert félmagasan a jobb kapufa mellé és állította be a végeredményt (3-0).

A találkozót csütörtök este 21 órától felvételről teljes egészében láthatják a 7.Tv-n, a legjobb pillanatokat pedig a hétfői Kezdőkör című magazinunkban is felidézzük.

A Békéscsaba ezzel a sikerrel újra feljött a dobogóra és hétvégén a 10. helyezett Cegléd otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

 

 

 

 

További programok »

FEL